TIEDOTE: SDP HELSINKI NIMESI PORMESTARIEHDOKKAAKSI EVELIINA HEINÄLUOMAN JA VAHVISTI ENSIMMÄISET 101 KUNTAVAALIEHDOKASTA

Helsingin Sosialidemokraatit ry:n ylimääräinen piirikokous pidettiin tiistaina 11.6.2024 Paasitornissa. Piirikokous nimesi SDP Helsingin pormestariehdokkaaksi kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Eveliina Heinäluoman.

”Eveliina Heinäluoma on pitkäaikaisena valtuustoryhmän puheenjohtajana luonnollinen valinta pormestariehdokkaaksemme. Heinäluoma on myös suosittu poliitikko, joka nauttii helsinkiläisten luottamusta. Hän sai lähes 16000 ääntä viime eduskuntavaaleissa.” kommentoi piirin puheenjohtaja Taru Reinikainen pormestariehdokkaan valintaa.

”Pormestarina haluan edustaa uusia kasvoja Helsingille. Lupaan, että pormestarina tekisin töitä toivoa ja huolenpitoa edustavan Helsingin eteen. SDP tarjoaa ensi kevään kuntavaaleissa vastavoiman eriarvoistavalle hallituspolitiikalle. Haluamme, että Helsinki pitää huolta lapsistaan ja nuoristaan sekä turvaa ikäihmisille pääsyn terveyspalveluihin.

Helsingin on oltava kaupunki, jossa kaupunginosia kehitetään tasapainoisella tavalla. Pääkaupungista ei saa tulla vain kaikista varakkaimpien kotipaikkaa vaan Helsingissä on voitava asua oli sitten lähihoitaja, kaupan myyjä tai pienituloinen eläkeläinen.

Pääkaupungin on myös panostettava entistä enemmän elävän keskustan kehittymiseen. Tätä työtä tehdään yhteistyössä niin yritysten kuin myös kaupunkilaisten kanssa. Pääkaupungin keskustan vetovoima rakentuu tänä päivänä yhä enemmän kulttuurin, tapahtumien ja elämysten kautta ja siihen pitää Helsinginkin panostaa”, Heinäluoma painottaa.

”Heinäluoma on osaava ja yhteistyökykyinen poliitikko. Hän kehittää Helsinkiä ja välittää helsinkiläisten arjen sujuvuudesta sekä huomioi jokaisen kaupunkilaisen” toteaa Reinikainen innostuneena.

Piirikokouksessa vahvistettiin myös ensimmäiset 101 kuntavaaliehdokasta.