Tradekan edustajiston vaalitulos on vahvistettu – SDP jatkaa suurimpana ryhmänä

Osuuskunta Tradekan vaalilautakunta vahvisti Tradekan edustajistovaalien tuloksen kokouksessaan 2.3.2022. Kuuden vuoden mittaiselle toimikaudelle uuteen edustajistoon valittiin 75 jäsentä ja 75 varajäsentä viidestä vaalipiiristä. Suurin ryhmittymä edustajistossa 48 paikalla on SDP (64,0 %), Vasemmistoliitto sai 25 paikkaa (33,3 %). Edustajistoon tuli valituksi edustaja myös Kommunistit ja sitoutumattomat- (1,3 %) sekä Suomen Keskustan (1,3 %) listoilta. Edustajistoon valituista varsinaisista jäsenistä yli 40 % on uusia edustajia. 

SDP:n Uudenmaan ja Helsingin ääniharavat olivat Joona Räsänen 457 äänellä ja Hilkka Ahde 406 äänellä. Muut edustajistoon valitut Uudenmaan ja Helsingin SDP:n edustajat ovat Antti Lindtman, Marjo Kiukkonen, Maria Guzenina sekä Lasse Lehtinen.

Edustajiston sukupuolijakauma tasoittui entisestään, nyt valituista naisia on 49 % ja miehiä 51 %, kun aiemman edustajiston jakauma oli 45 % naisia, 55 % miehiä. Edustajiston keski-ikä myös laski hieman, sillä nyt valittujen edustajien keski-ikä on 57 vuotta, kun se edellisten vaalien jälkeen oli noin 60 vuotta.

Äänioikeutettuja vaaleissa olivat kaikki vuoden 2021 loppuun mennessä liittyneet.  Osuuskunta Tradekan vaalipostitus lähti 199 621 jäsenelle. Vaaleissa äänesti 50 934 jäsentä, jolloin aktiivisten jäsenten äänestysprosentiksi muodostui 25,5 %. Vaalit käytiin sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Sähköisesti ääniä annettiin 11 %. Vilkkaimmin äänestettiin Keski-Suomen vaalipiirissä, tiedottaa Osuuskunta Tradeka kotisivuillaan.

Lisätietoa ja tarkemmat tulokset vaaleista löydät osoitteesta tradeka.fi/vaalit.