TIEDOTE: SDP HELSINGIN UUDEKSI PUHEENJOHTAJAKSI ON VALITTU TARU REINIKAINEN

Taru Reinikainen

Helsingin sosialidemokraatit valitsivat uudeksi puheenjohtajaksi Taru Reinikaisen. Uusi puheenjohtaja valittiin ylimääräisessä piirikokouksessa maanantai-iltana.

Uuden puheenjohtajan valintaprosessi alkoi, kun Helsingin sosialidemokraattien entinen puheenjohtaja Anita Hellman jätti 5.3.2024 eropyynnön piirihallitukselle piirihallituksen kokouksessa. Ehdokasasettelu uudesta puheenjohtajasta alkoi heti ja lopulta ehdolle asettui kolme ehdokasta: piirin 1. varapuheenjohtaja Taru Reinikainen, piirihallituksen jäsen Salla Saarinen ja Demarinaisten varapuheenjohtaja Minna Salminen.

”Uutena puheenjohtaja saan johdettavaksi SDP Helsingin jolla ’menee kovaa’. Piirimme jäsenmäärä kasvaa. Meillä on takana vaalivoitto sekä kunta- että eduskuntavaaleissa, joissa molemmissa nostimme Helsingin paikkamäärää puolueen kokonaismenestyksestä huolimatta. Olemme arvostettu toimija puolueen sisällä muun muassa piirien johtajien verkostossa. Uuden puheenjohtajan tehtävänä on varmistaa hyvä menestyksemme jatkossakin”, vastavalittu puheenjohtaja Taru Reinikainen sanoi.

On hienoa, että yhteisiin asioihin vaikuttaminen kiinnostaa. Tämä on elävän kansanliikkeen merkki”, totesi SDP Helsingin toiminnanjohtaja Tuomas Finne. ”Taru Reinikainen on erinomainen valinta uudeksi puheenjohtajaksi luotsaamaan piiriä kohti EU-vaaleja ja valmistautumaan kuntavaaleihin”, Finne jatkaa.  

Äänestys toteutettiin suljetuin lippuäänin ja ensimmäisellä kierroksella yksikään ehdokas ei saanut yli 50 % äänistä. Toiselle kierrokselle jatkoivat ehdokkaat Taru Reinikainen ja Minna Salminen. Lopulta Taru Reinikainen voitti äänin 65–50.

Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Salla Saarinen (1. varapuheenjohtaja) ja Juha Jaatinen (2. varapuheenjohtaja).

Lisätietoja:

Tuomas Finne
SDP Helsinki, toiminnanjohtaja
p. 050 374 0315 tuomas.finne@sdp.fi