Ehdokkaiden esittelyt

Ahde, Hilkka, 2

Monipuolinen urani mm. päiväkodin johtajana, Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtajana, yrittäjänä, ay-liikkeen viestinnässä ja omaishoitajana sekä toimiminen Helsingin kaupunginvaltuutettuna antavat minulle vahvan motiivin olla rakentamassa inhimillisempää Suomea, jossa heikommastakin pidetään huolta. Laadukas varhaiskasvatus, ikäihmisten turvallinen arki, vammaisten yhdenvertainen kohtelu sekä reilu työelämä ohjaavat kaikkea poliittista toimintaani. Minulle tärkeitä arvoja ovat tasa-arvo, solidaarisuus sekä sydämen sivistys.

Joanna Ahola

Ahola, Joanna, 4

Olen toiminut kuluneen vuoden ajan Helsingin SDP:n piirihallituksen jäsenenä ja oman puolueosastoni OSYn puheenjohtajan paikalla olen jo kolmatta vuotta. Opiskelen Helsingin yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa politiikan ja viestinnän tutkimusta sekä työskentelen eduskuntaryhmässä poliittisena avustajana. Puoluekokouksessa haluan olla varmistamassa, että olemme edelläkävijä niin politiikan asiasisältöjen puolesta kuin järjestötyössä ja rakenteissa. Meillä on kaikki edellytykset olla ylisukupolvinen kärkipuolue, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää yhteiskuntaa. Sosialidemokraattina olen edistyksellistä joukkoa, ja perehtynyt erityisesti tasa-arvokehitykseen, koulutukseen sekä kestävyyteen liittyviin kysymyksiin.

Eva-Maria Asukas

Asukas, Eva-Maria, 7

Olen Eva-Maria Asukas, 32-vuotias sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. Olen Oulunkylän sosiaalidemokraatit ry:n sihteeri ja innokas suht tuore demari. Olen ollut ennen demariutta Tehyssä aktiivina ja ollut mukana eri järjestöissä mm. Mielenterveysseura ja epilepsialiitto. Olin myös viime eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa ehdolla ja ääniä sain 1596.

Olen ehdolla puoluekokousedustajaksi numerolla 7. Minun valinta toisi intohimoa ja rohkeutta puolustaa terveyttä, hyvinvointia ja tasa-arvoa.

Arzu Caydam-Lehtonen

Caydam-Lehtonen, Arzu, 8

Olen periksiantamaton, joukkuepelaaja, erilaisuutta hyväksyvä ja suvaitseva Leijonavanhempi. Olen ollut tekemässä SDP:n vaali- ja hallitusneuvottelu- ja poliittista ohjelmia 2017-2023. Olen osallistunut puoluevaltuustokokouksiin ja ollut mukana mm. NATO-keskusteluissa sekä olen pitänyt jokaisella kerralla puheen.
Vapaa-ajallani olen perustanut soveltavan jalkapallojoukkueen. Järjestökentillä olen tunnettu Palloliitossa ja Paralympiakomiteassa. Lisää tietoa ja luettavaa https://www.facebook.com/ArzuCaydamLehtonenerityinenaani/

Kalervo Haverinen

Haverinen, Kalervo, 13

Olen eläkkeellä oleva aktiivi Itä-Helsingin sosialidemokraatti. Sdp:n jäsen vuodesta 1971. SONK:n puheenjohtajana 1980-81, ministereiden Sinikka Mönkäre (2002-3) ja Krista Kiurun (2011-13) erityisavustajana. Töissä olin järjestöissä, ay-liikkeessä ja vuokra-asuntoyhteisöissä. Puolueen asunto- ja ympäristöpolitiikan työryhmän jäsen noin 20 vuotta sekä viime vuonna piirin ohjelmapaperia valmistelleen 10 -työryhmän puheenjohtaja. Toimin myös HTY:n hallituksen puheenjohtajana, Vanhoissa tovereissa ja Hely ry:ssä.

Jemi Heinilä

Heinilä, Jemi, 14

Olen 29-vuotias viestinnän ja vaikuttamisen ammattilainen. Puolueen piirissä olen toiminut reilun 10 vuoden ajan: viime vuodet puolueosastoni Tölö Unga Socialister TUS:in riveissä ja lisäksi piirihallituksen jäsenenä vuosina 2021 ja 2022. Lisäksi olen Helsingin kulttuurijaoston jäsen ja kevään eduskuntavaaleissa olin Timo Harakan kampanjapäällikkö. Palkkatöissä työskentelen projektinjohtotehtävissä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen erikoistuneessa konsulttitoimistossa.

Anita Hellman

Hellman, Anita, 17

Olen herttoniemeläinen sinkku, SDP Helsingin puheenjohtaja, puoluehallituksen jäsen ja yksinasuvat-työryhmän puheenjohtaja. Uskon tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen, tulevaisuuteen katsovaan politiikkaan, jossa on ymmärrystä erilaisuudesta ja kykyä visioida. Tarvitaan rohkeutta niin heikoimpien puolustamiseen kuin nykyajan suurimpien haasteiden, ilmastonmuutoksen ja luontokadon taklaamiseen. Rohkeaa politiikkaa ja tulevaisuuden visioita tehdään yhdessä, ohjelmatyöllä ja vahvalla, yhtenäisellä järjestökentällä. SDP:n tulee jatkossakin olla hyvinvointivaltion ja sen palveluiden tinkimätön puolustaja.

Erkki Helo

Helo, Erkki, 18

Olen Erkki Helo, 60v. Fyysikko (fil.lis.), eläkkeellä. Olen toiminut tutkijana Helsingin yliopistolla ja saanut pari apurahaa, joiden turvin olen tehnyt tutkimusta Max Planck-instituutissa Saksassa sekä pitänyt esitelmän työstäni Australiassa vuonna 2002. Eläkkeellä ollessani olen suuntautunut nyttemmin politiikkaan.

Toimin Kontulan-Mellunmäen SDP:ssä johtokunnan jäsenenä sekä piirikokousedustajana. Olen myös Seurakunnan varavaltuutettu ja varaedustaja. Olen myös tehnyt yhden julkaisun Luonnonfilosofiselle seuralle tässä poliittisen toiminnan ohessa. Itselleni tärkeitä asioita ovat vammaisten ja yksinasuvien asiat.

Jenni Hjelt

Hjelt, Jenni, 19

Olen 48-vuotias järjestöammattilainen. Työskentelen ammattiliitossa järjestötoiminnan ja edunvalvonnan parissa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK). Olen pitkän linjan järjestötoimija. Kokemusta järjestötoiminnasta löytyy niin opiskelijayhdistystoiminnasta kuin urheiluseuratoiminnasta sekä ennen kaikkea ay-liikkeeseen liittyvistä järjestötehtävistä. Olen Helsingin kuntapolitiikassa varavaltuutettuna ja kaupunkiympäristölautakunnan varajäsenenä.
Haluan kantaa korteni kekoon tulevassa puoluekokouksessa päätöksentekijänä. SDP:n tulee huolehtia siitä, että Suomi on jatkossakin hyvinvointivaltio, joka huolehtii yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta, toimivista peruspalveluista ja työelämän kehittämisestä parempaan suuntaan. SDP:n pitää huolehtia myös siitä, että ympäristö-, luonto- ja ilmastoasiat huomioidaan puolueen linjauksissa.

Sara Holappa

Holappa, Sara, 21

Olen 23-vuotias valtiotieteiden kandidaatti ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän työntekijä. Olen työskennellyt vuodesta 2019 alkaen Sanna Marinin ja Matias Mäkysen poliittisena avustajana. SDP:n ja sen sisarjärjestöjen toiminnassa olen ollut mukana aktiivisesti vuodesta 2014 alkaen.

Arvomaailmaltani olen liberaali, ja puolueessa haluan vaikuttaa erityisesti tasa-arvo-, mielenterveys- ja ilmastoasioihin. Olisikin suuri ilo päästä kolmatta kertaa mukaan puoluekokoukseen, ja olla vaikuttamassa puolueen linjoihin.

Antti Hytti

Hytti, Antti, 23

Nimeni on Antti Hytti ja olen Nuorten Kotkien toiminnanjohtaja, perheenisä Tapulikaupungista. Minua kiinnostaa erityisesti lapsi- ja perhepolitiikka: miten rakennamme turvallista lapsuutta kaikille lapsille? Olen ollut mukana puolueessa niin osastotoiminnassa ja työryhmissä kuin puoluekokouksissa ja puoluevaltuustossa – haluan olla rakentamassa vahvaa kansanliikettä joka tekee vaikuttavaa ohjelmatyötä kohti yhdenvertaisempaa tulevaisuutta.

Sirpa Ilola

Ilola, Sirpa, 28

SAK-laisen kentän tuttu 1966 /1974 – 1996 – 2004 (monesta kirjeestä kentälle sekä ryhmäni varapuheenjohtaja. Sen pituinen se, mutta tosiaan en ole koskaan ostanut mainosta itsestäni ja en osta. Haluan että kaikki ehdokkaat ovat ns samalla viivalla. Olen kokenut monessa ja liemessä keitetty. En siedä valehtelua ja venkoilua, haluan että koko ryhmä on yksimielinen johdon valinnan kohdalla. Kirkko on eri asia, mutta ei ole somessa somaa todeta, että on mielenvikainen, jos ei ole samaa mieltä johdon kanssa. Johto vaihtuu ja kenttäkin saattaa suuttua, jos ei olla aina kirjesalaisuuden vartijana, vaan sensuroidaan.

Jaatinen, Juha, 30

Ay-väen Sosialidemokraattien puheenjohtaja, SDP Helsingin 2. vpj.

Palkansaajan, työväen etujen ajaja. Kannatan hyvinvointivaltiota. Hyvinvointivaltio tarkoittaa minulle vahvaa kansalaisyhteiskuntaa ja valtiota, joka vastaa kansalaistensa hyvinvoinnista, tarjoaa erilaisia sosiaalipalveluja ja tukia. Hyvinvointivaltiossa valtio on vastuussa kansalaistensa hyvinvoinnista, ja se pyrkii varmistamaan, että kaikilla on pääsy tarvittaviin palveluihin, kuten terveydenhuoltoon, koulutukseen, sosiaaliturvaan ja asumiseen.

Esa Janatuinen

Janatuinen, Esa, 32

Olen sosiologi, ja tehnyt työtä erilaisissa psyykkisen tuen tehtävissä. Toimin pitkään kuntoutuksen tutkijana. Viimeiset 20 vuotta olen tehnyt Puolustusvoimissa asiantuntijatyötä työhyvinvoinnin, tasa-arvon ja syrjimättömyyden sekä rauhanturvaajien psyykkisen tuen kehittämiseksi. Useat meistä tarvitsevat tukea elämänsä aikana, ja yhteiskunnan tulee kyetä tätä tarjoamaan. Tämän varmistamiseksi on pidettävä toisaalta huolta myös taloudesta.

Susanna Kallama

Kallama, Susanna, 34

Arvojani ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja yrittäjyys. SDP:n pitää tunnistaa työelämän muutokset ja etsiä niihin vastauksia sekä jatkaa määrätietoista työtä ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumiseksi – ilman maapalloa ei ole mitään.

Minulla on kokemusta luottamustehtävistä ja olen osallistunut puolueen ohjelmatyöhön. Olen TUS:n johtokunnan jäsen, koulutukseltani KTM, töissä toimitusjohtajana Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ry:ssä.

Kari Katajainen

Katajainen, Kari, 36

Olen Kari Katajainen 38-vuotias perheenisä Malmilta ja puolueosastoni on Eurooppademarit – Tähti ja olen ehdolla numerolla 36. Olen toiminut puolueessa ja sisarjärjestöissä eri luottamustehtävissä, kuten puolueosaston toimikunnassa ja ollut aktiivisena Demarinuorissa sekä SONK:ssa. Käräjäoikeudessa olen toiminut yli 10 vuotta lautamiehenä ja kaksissa eduskuntavaaleissa vaalilautakunnan puheenjohtajana.

Tällä hetkellä olen Olutliiton hallituksessa, joka on valtakunnallinen oluenkuluttajien etujärjestö. Työkseni toimin tällä hetkellä Data Center Engineerinä yrityksessä, jonka toimialana on kansainvälinen pilvipalvelin ja siihen liittyvä teknologia. IT-alalla olen toiminut useamman vuoden ja kuljetusalalla ollut sitä aiemmin.

Pyydän luottamustanne toimia puoluekokousedustajana ja teemanani joita haluan ajaa parempaan suuntaan on seuraavat:

Perheiden arki paremmaksi ja lapsiperheiden aseman parantaminen yhteiskunnassa.

Viisaampaa päihdepolitiikkaa.

Keskituloisten ahdingon parantaminen.

Hanna Kivimäki

Kivimäki, Hanna, 39

Olen 26-vuotias kulttuurituottaja Tapulista, lisäksi feministi ja federalisti. Politiikassa ajan antirasismia, yhdenvertaisuutta ja inhimillistä sosiaali- ja terveyspolitiikkaa. Työskentelen liikkeen piirissä ja olen toiminut viimeiset 4 vuotta eri puolueperheen luottamustehtävissä. Lupaan osallistua kaikkiin valmistaviin kokouksiin, olla rakentava delegaation jäsen ja osallistua aktiivisesti valiokuntatyöhön puoluekokouksessa.

Eero Kivinen

Kivinen, Eero, 40

Kivinen Eurooppademarit – Tähdestä. Parhaillaan töissä Eläkkeensaajien Keskusliitossa sosiaalipoliittisena asiantuntijana ja asun Itäkeskuksessa.

Tuellasi lähden puoluekokoukseen edistämään sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta ja luottamusta. Lähden edistämään työtä, terveyttä ja tyytyväistä elämää. Työkokemukseni kansallisissa nuoriso-, opiskelija ja eläkeläisjärjestöissä vie vankkaa näkökulmaa tästä puolueen eduksi.

Puolueen jäsenenä olen tähänkin mennessä edistänyt juuri hyvinvointia ja mahdollisuuksia.

Pirjo Kivistö, 41

Eläkeläinen, 34 vuotta työsuojelutarkastajana. Harrastan mm. suomen opettamista maahanmuuttajille.

Puolueessa olen toiminut koko ikäni. Helsingissä olen ollut erilaisissa luottamustoimissa vuosikymmeniä. Viimeiset vuosikymmenet olen myös ollut Pitäjänmäen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja.

Olen suorapuheinen, vahva persoona. Olen valmis vaikuttamaan tasa-arvoisen, oikeudenmukaisen ja kaikki huomioon ottavan sosialidemokraattisen puolueen kehittämiseksi entistä paremmaksi.

Puoluekokoukseen tarvitaan myös meitä, joilla on laaja elämänkokemus.

Milja Koistinen

Koistinen, Milja, 42

Olen 54v. Mumma jolle perhe on tärkein. Olen Ay-aktiivi ja allekirjoitan SDPn arvot. Luottamusmiehenä minulle on tärkeää puolustaa duunarin asemaa. Yhdessä olemme vahvempia.

Samira Koistinen

Koistinen, Samira, 43

Hei olen Samira Koistinen. 29 vuotias Helsingistä. Minulle tärkeitä asioita elämässä on hyvät julkiset palvelut ja palkalla on tultava toimeen. Haluan edistää, että jokaisen ääni otetaan kuuluviin ja tuntee kuuluvansa johonkin. Olen töissä ammattikoulussa. Olen liittoaktiivi JHL:ssä. Perhe on minulle tärkeä. Vapaa-ajalla nautin kulttuurista ja ystävistä.

Marika Koski

Koski, Marika, 48

kelpaamattomuuden tunteen kokemusasiantuntija
SDP:n Paikallisosaston, Lasy Ry:n pj.
SDP:n Sisäisen turvallisuuden työryhmän jäsen
Kuntavaaliehdokas 2021 (ääniä 285)
Eduskuntavaaleissa 2023 Ville Jalovaaran vaalipäällikkö

Poliittisen vaikuttamisen tavoitteena minulla on hyvinvoinnin ja hyväksynnän lisääminen. Keinoina yhteisöllisyyden lisääminen, hyvinvointivaikutusten arvioinnin huomioiminen päätöksenteossa sekä sosiaalisen median haittavaikutuksien vähentäminen. TUETAAN TOISIAMME!

Rosa Kotoaro

Kotoaro, Rosa, 49

Muutin Suomeen viime keväänä kahdeksan ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja syksyllä liityin SDP:n jäseneksi. Puolueosastoni on Eurooppademarit – Tähti. Kuluneiden vuosien aikana opiskelin kansainvälisiä suhteita Haagissa ja Lontoossa sekä työskentelin EU-asioiden parissa Frankfurtissa ja Luxemburgissa. Nykyisin työskentelen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen erikoistuneessa konsulttitoimistossa Helsingissä. Ympäri Eurooppaa vietetyt vuodet ovat antaneet minulle vahvan näkemyksen EU-politiikkaan ja kansainvälisiin kysymyksiin, ja olisi ilo kehittää puolueen linjauksia mm. näihin teemoihin liittyen puoluekokousedustajana.

Mitro Kutvonen

Kutvonen, Mitro, 51

Olen lukio-opiskelija Itä-Helsingistä ja toimin tällä hetkellä piirin hallituksessa. Haluan varmistaa että SDP:n linja on tulevaisuutta kohti. SDP:n tulee olla vaikuttava tekijä myös vuosikymmenien päästä ja haluan olla varmistamassa että niin tapahtuu!

Asta Kääriäinen

Kääriäinen, Asta, 53

Olen äiti, itähelsinkiläinen, töissä sopimusasiantuntija ammattiliitossa teollisuuspuolella. Nuorena olin demarinuorilla töissä koulutussihteerinä. Hyvä kuuntelija ja rohkea oikeudenmukaisuuden puolustaja. Kokemusta politiikasta minulla on monipuolisesti. Työväenmusiikkiperinteen vaalija. Vappumarssija. Vaalikojulla räntäsateessa päivystävä. Tukiryhmäläisenä porrastreenattu flaijerin luukuttaja. Tuen muita ja pyydän nyt tukea itselleni, se onnistuu äänestämällä numeroa 53.

Köngäs, Otto, 54

Minulla on ollut ilo palvella liikettä mm. puoluevaltuutettuna, piirin varapuheenjohtajana ja piirihallituksessa, osastoni puheenjohtajana, sekä lukuisissa puolueen työryhmissä. Työn puolesta olen palvellut ministerin ja apulaispormestarin erityisavustajana, TSL:ssa sekä Kalevi Sorsa –säätiössä. Haluan rakentaa entistäkin moniäänisempää puoluetta, joka pysyy liberaalina ja vasemmalla, mutta kurkottaa aktiivisemmin kohti duunareita ja toimihenkilöitä.

Tuula Lampinen

Lampinen, Tuula, 57

Olen yksi Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n ehdokkaista. Jäin 2021 eläkkeelle puoluetoimistosta, missä työskentelin 31 vuoden (ja 13 puoluekokouksen😊) ajan. Minusta saisit ihan kelpo puoluekokousedustajan!

Riku Lievonen

Lievonen, Riku, 59

Työn murros ja kaupungistuminen muokkaavat yhteiskuntaamme uusiksi, eikä tässä jaossa osallisuuden tunne ja osallistumisen mahdollisuudet aina jakaudu kuten ennen. Nyt jos koskaan tarvitaan sosialidemokraattista arvopohjaa, kykyä tunnistaa muutosvoimien seuraukset ja valintoja, jotka toimivat eriytyvillä alueilla. Monimuotoinen kaupunkipolitiikka on avain tulevaisuuden Suomen alueellisten tarpeiden tunnistamiseen ja vahvuuksien korostamiseen.

Olen 45-vuotias, Helsinginniemen demareiden johtokunnan jäsen Töölöstä. Vapaa-aikana minut löytää niin tanssi- kuin jalkapallokatsomoistakin.

Tage Lindberg

Lindberg, Tage, 61

Olen Tage Lindberg, 52 vuotta ja töissä ay-liikkeessä erityisasiantuntijana, yhteiskunta- ja työmarkkinapolitiikan parissa. Olen toiminut TUS:n puheenjohtajan 10 vuotta, ja kuulunut puolueeseen yli 30. vuoden ajan. Politiikassa on tullut touhuttua kaikenlaista, mm SONK:n puheenjohtajana ja SDP:n ministeriryhmän sihteerinä. Vaaleissa olin Nasima Razmyarin tukiryhmässä. Minun SDP on suvaitsevainen, kansanvälinen ja rohkea.

Eetu Mattila

Mattila, Eetu, 65

Olen Eetu Mattila, 30-vuotias ohjelmistokehittäjä Laajasalosta. Puoluekokouksessa edustaisin heikompien huomioon ottoa, demokratiaa, luontoarvoja ja tulevaisuuden teknologisten mahdollisuuksien tunnistamista koulutus- ja tiedepolitiikassa.

Olen ollut SDP:n jäsen reilu 10 vuotta ja tänä aikana toiminut mm. Riihimäen työväenyhdistyksen johtokunnassa ja Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n johtokunnassa.

Jere Mattila

Mattila, Jere, 66

Olen Jere Mattila, 24-vuotias oikeustieteen maisterivaiheen opiskelija ja TUS:in johtokunnan jäsen. Alun perin olen kotoisin Riihimäeltä, mutta nykyään asun Oulunkylässä.

Puolueen jäsenenä olen ollut vuodesta 2016 alkaen. Olen toiminut mm. Riihimäen kaupunginvaltuutettuna sekä Demarinuorten poliittisena suunnittelijana.
Lisää minusta ja ajatuksistani voit lukea Facebook-sivustoltani sekä Instagramista, jotka löydät helposti nimelläni.

Marianne Muona

Muona, Marianne, 68

Olen Marianne Muona ja yksi Eurooppademarit-Tähden perustajista ja puolueen jäsen vuodesta 2002. Olen pitkän linjan EU-, kansainvälisten ja talouskysymysten harrastaja & ammattilainen, juristi ja kahden pienen lapsen äiti. Minulle on tärkeää, että SDP on uudistuva ja avoin puolue, joka kehittyy ympäröivän maailman mukana.

Juhani Nokela

Nokela, Juhani, 71

SDP on oltava jatkossakin johtava sivistyspuolue. Olen puolueen koulutus ja sivistys työryhmän puheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen. Työssäni edistän sivistystä yhteiskunnassa ja sen merkeissä haluan vaikuttamaan puoluekokoukseenkin. Sivistyksen lisäksi haluan olla edistämässä avoimuutta ja oikeudenmukaisuutta. Ikääntyvä Suomi tarvitsee parempaa perhepolitiikkaa ja lisää maahanmuuttoa. Olen sitoutunut puolueen puheenjohtajavalinnassa jäsenäänestyksen tulokseen.

Nelli Nurminen

Nurminen, Nelli, 72

Olen kirurgiaan erikoistuva lääkäri ja ehdolla puoluekokousedustajaksi jo kolmatta kertaa. Tavoitteeni ovat poliittisia ja samat kuin aikaisemmillakin kerroilla: Perusterveydenhuollon parantaminen, yksikanavainen terveydenhuollon rahoitusjärjestelmä ja paremmat mielenterveyspalvelut. Terveydenhuolto on ihmisoikeus ja meidän on pysäytettävä suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmän eriarvoistuminen.

Heli Nykänen

Nykänen, Heli, 73

Parikymmentä vuotta stadissa sekä kv-tehtävissä maailmalla, nykyisin Keravalla ja Eurooppademareissa vaikuttava filosofi, luokanopettaja, tutkimusmatkailija ja lähiluontoretkeilijä. Haluan olla luomassa politiikan suuntaa eurooppamyönteiseksi ja luontoa kunnioittavaksi. Kannatan oikeudenmukaista talouspolitiikkaa, kestävää kehitystä sekä panostusta koulutukseen, osaamiseen ja hyvinvointiin!

Ilona Rantala

Rantala, Ilona, 81

Olen Ilona Rantala, 23-vuotias oulunkyläläinen puoluekokousehdokas. Puolueosastoni on OSY, jossa toimin johtokunnan jäsenenä ja yhdenvertaisuusvastaavana. Toimin myös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan OSYn edustajistoryhmän varapuheenjohtajana. Tärkeitä arvojani ovat yhdenvertaisuus, tasa-arvo, ulkopuolisuuden ehkäisy ja ympäristö. Opiskelen politiikkaa, viestintää ja teologiaa, sekä työskentelen viestinnän asiantuntijana. Olen ehdolla, koska haluan olla yhdessä päättämässä puolueemme suunnasta.

Taru Reinikainen

Reinikainen, Taru, 82

Syksyllä tehdään useita merkittäviä päätöksiä puolueen tulevaisuuden kannalta, henkilövalinnoissa lähtien. Haluan olla mukana vaikuttamassa ja tuomassa Helsingin piirin näkökulmia päätöksentekoon. Olen käytettävissänne puoluekokousedustajaksi.

Olen Stadin demareiden 1.varapuheenjohtaja. Ammatiltani olen koulutuksen ja työelämän asiantuntija. Työni ammattiliitossa on neuvottelemista, sopimista ja vaikuttamista. Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (yamk) ja opiskelen julkisoikeuden maisteriksi.

Matti Ropponen

Ropponen, Matti, 83

Olen tekniikan lisensiaatti (paperitekniikka). Työurani: 1)Teknillinen Korkeakoulu, paperitekniikan assistentti 2)paperiteollisuus, tuotantopäällikkö 3)Opetushallitus, yli-insinööri 4)Opetusministeriö, aikuiskoulutusneuvoston pääsihteeri. Osaamisalueeni: 1)työelämän/työolojen kehitys 2)koulutuspolitiikka peruskoulusta yliopistoihin 3)tekniikan kehitys. Jäsen SDP:n koulutuspoliittisissa työryhmissä vuosikausia. Vuosikausia myös Tekniikan akateemisten ammattiliitossa (TEK) aktiivinen demariedustaja. Monipuolista kokemustani tarvitaan SDP:n puoluekokouksessa.

Pirita Ruokonen

Ruokonen, Pirita, 84

Olen 37-vuotias YPSYläinen, jolle olisi kunnia saada edustaa Helsingin ääntä puoluekokouksessa. Työskentelin päättyneellä hallituskaudella Sanna Marinin erityisavustajana. Tällä hetkellä työskentelen yhteiskuntasuhdepäällikkönä finanssialalla. Aiempi työtaustani on koulutuksen ja nuorten parissa muun muassa opettajana. Puoluekokouksessa käyttäisin ääntä muun muassa näiden puolesta: tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, mielenterveys, monimuotoiset perheet ja yksinäisyyden vähentäminen sekä työ ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi.

salla saarinen

Saarinen, Salla, 85

Olen Salla Saarinen, 50-vuotias pukinmäkeläinen järjestökouluttaja ja -konsultti. Minulla on rohkeutta puhua, tahtoa toimia ja kykyä omaksua uutta. Haluan olla mukana päivittämässä SDP:n poliittista ohjelmaa ja varmistamassa, että ihmisoikeudet toteutuvat kaikilla ja että perheiden monimuotoisuus huomioidaan paremmin ja että työelämän oikeudet kuuluisivat jokaiselle työssäolijalle. Olen toiminut 10 vuotta puolueosastoni johtokunnassa ja toimin toista kautta piirihallituksen jäsenenä.

Minna Salminen

Salminen, Minna, 88

Olen 41 vuotias neuvottelupäällikkö. Ay-työuraa olen tehnyt JHL:ssä ja akavalaisessa kentässä yhteensä jo kohta 20 vuotta, kun aloitin luottamustehtävissä. Vasta päättyneellä hallituskaudella avustin kuntaministeri Sirpa Paateroa. Laadimme mm. kaupunkistrategian ja olin valmistelemassa valtionosuuksien ja koronatukien kohdentumista kaupungit huomioiden. Helsingissä olen varavaltuutettu, Kaupunkiliikenne Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja naispiirin puheenjohtaja. Olen lisäksi Demarinaisten varapuheenjohtaja. Puolueen kunta- ja aluetyöryhmässä olen ollut sihteerinä jo vuodesta 2017.

Minulle tärkeää on kehittää Suomea niin, että kaupunkien asema tunnustetaan ja kaikki alueet huomioidaan niiden erilaisista lähtökohdista käsin. Ihmisten välinen tasa-arvo on minulle kaikki kaikessa. Naisten ja vähemmistöjen asemaa on puolustettava niin kauan, kun meillä on palkkaukseen, työuralla etenemiseen ja poliittiseen vaikuttamiseen liittyviä epäkohtia.

Sara Salonen

Salonen, Sara, 89

Oon 29-vuotias feministi, teologi ja töissä Demarinuorten pääsihteerinä. Mun kärkiteemoja on inhimillisempi päihdepolitiikka ja parempi mielenterveys ja haluaisinkin olla mukana kirittämässä puoluettani eteenpäin näissä myös puoluekokouksessa!

Susanna Salovaara

Salovaara, Susanna, 90

Haluaisin tuoda vahvan EU-näkemyksen puolueen toimintaan. Työskentelen SAK:n ja STTK:n Brysselin toimiston, FinUnionsin, johdossa ja olen seurannut EU-politiikkaa paikan päällä Brysselissä yli 15 vuoden ajan. Minulla on kokemusta myös Euroopan parlamentin demariryhmässä toimimisesta lähes kymmenen vuoden ajalta. Ajattelin, että tämän näkemyksen ja kokemuksen voisi valjastaa mieluusti myös puolueen käyttöön.

Sisko Seppä

Seppä, Sisko, 92

Järjestöaktiivi, mm Suomen Nivelyhdistyksen puheenjohtaja. Työurani pisimmät jaksot tein SAK:ssa ja Sos-dem Eduskuntaryhmässä. Harrastan liikuntaa, kulttuuria, puutarhanhoitoa ja mummoilua.

Jouko Sillanpää

Sillanpää, Jouko, 94

Valmistelen turvallisuuspolitiikan johtamisesta väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Haluan vaikuttaa SDP:n linjaan turvallisuuspolitiikassa ja talouspolitiikassa. SDP:n tavoitteena on oltava terveyspalveluille niiden toimintakyvyn turvaavat voimavarat ja Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeät laadukkaat koulutuspalvelut on mahdollistettava kaikille koulutukseen halukkaille.

Petteri Sortes

Sortes, Petteri, 96

Kiinnostuksen aiheeni politiikassa ovat turvallisuus- ja puolustuspolitiikka. Laveammin historia, sotahistoria, konfliktit, elokuvat. Ikää on nyt 60 vuotta, olen naimisissa ja minulla on kaksi aikuista tytärtä. Miksi puoluekokoukseen? En ole sellaisessa koskaan ollut ja nyt olisi siihen tilaisuus. Olen siis myös utelias.

Mikko Suomalainen

Suomalainen, Mikko, 97

Terve! Toimin Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n puheenjohtajana toista vuotta, ja olen ensimmäistä kertaa ehdolla puoluekokousedustajaksi. Koulutukseltani olen KTM, restonomi (AMK), työkseni teen ammatillista edunvalvontaa Insinööriliitossa. Olen toiminut SDP:ssä pitkään niin osasto- kuin piiritasolla vastuutehtävissä. Tunnen puolueväkeä ympäri Suomea, ja haluan ja kykenen ajamaan Helsingin etua puolueen korkeimmassa päätäntäelimessä.

Jenniveera Tabell

Tabell, Jenniveera, 98

Olen entinen kauppaketjun pääluottamusmies, asianajaja, työpaikkaohjaaja, tuore sivutoiminen kosmetologiammatinharjoittaja ja kohta jo 20 vuotta työntekijäliitoissa palvellut juristi. Aktiivisesti puheenjohtajana ja muissa luottamustoimissa olen vuosia työskennellyt mm. Lakimiesliiton, Yksityisalojen Lakimiesten, PAMin ja Hekan tehtävissä. Kaikenlainen syrjimättömyyden ja reilusti hyvinvointia jakavan yhteiskunnan tavoittelu motivoivat toimintaani.

Mika Taberman

Taberman, Mika, 99

Olen Mika Taberman, 52 vuotta. Toimin tällä hetkellä TSL:n perustaitotiimissä, luku- ja kirjoitustaitokurssilla, Oppimisen ohjaajana. Aiemmin olen toiminut varhaiskasvatuksen eri tehtävissä, koulujen tukipalveluissa ja Liikennelaitoksen palveluneuvojana.

Olen Helsingin kaupungin Vammaisneuvoston varajäsen toista valtuustokautta ja puolueen vammaispoliittisen työryhmän jäsen. Minut tavoittaa usein puolueen teltalta, myös vaalien välissä, ja vaalien aikaan Narinkkatorilta.

Kaarin Taipale

Taipale, Kaarin, 101

Olen myös kansainvälisissä tehtävissä marinoitunut kaupunkitutkija, kaupunkipoliitikko ja kolumnisti, YPSYyn siirtynyt entinen Töölön Demarien puheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsen, Sanna Marinin oikeudenmukaisuuspolitiikan vahva kannattaja.

Näkökulmiani ovat kestävän kehityksen globaalit tavoitteet ja ulottuvuudet (sosiaalinen, taloudellinen ja ympäristö – energia, ilmasto, biodiversiteetti, vesi…) ja rakennettu ympäristö (asuntopolitiikka, kiinteistöpolitiikka, liikennepolitiikka, kaupunkipolitiikka…).

Anneli Temmes

Temmes, Anneli, 103

Olen tehnyt työurani johtajana ja asiantuntijana koulutus- ja kehittämistehtävissä. Eläköidyttyäni valtioyhtiö HAUS kehittämiskeskuksen toimitusjohtajan tehtävästä, olen toiminut kansainvälisissä kehittämishankkeissa sekä Unkarin kulttuuri-instituuttimme FinnAgoran väliaikaisena johtajana. Puoluetoiminnassa minulle tärkeää on jäsenistön mahdollisuus vaikuttaa sekä yhteinen keskustelu. Erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia tarvitaan, eri mieltä voimme asioista olla, mutta aina toinen toisiamme arvostaen.

Janne Toppar

Toppar, Janne, 107

Hei, olen Janne Toppar 35-vuotias ylioppilas ja toisen vuoden yhteisöpedagogi AMK opiskelija HUMAK:ssa. Ehdolla puoluekokousedustajaksi Jyväskylään syyskuussa.

Asun avopuolisoni kanssa Helsingin Pohjois-Pasilassa. Ay-aktiivina päätynyt mukaan politiikkaan. Puolueen ja NUS ry:n jäsen 2019 lähtien. Ehdolla kuntavaaleissa ensimmäistä kertaa 2021. Ei paikkaa valtuustossa.

  • 2022 alkaen Helsingin Käräjäoikeuden Lautamies.
  • 2023 alkaen HUS Lähipalvelu- ja integraatiolautakunnan varajäsen.

Minulle tärkeitä arvoja on helsinkiläisenä ja kaupunkilaisena: Satsaaminen laadukkaaseen ja kohtuuhintaiseen asumiseen, monimuotoisen kaupunkiympäristön säilyminen (luonnontilaiset metsät, puistot sekä rannat), monipuolisista liikunta- ja harrastusmahdollisuuksista huolehtiminen ja yleisen/erikoissairaanhoidon ja terveydenhuollon riittävien resurssien oikea kohdentaminen.

Tärkeintä on, että teemme politiikkaa kestävästi ja konseksuksessa yhdessä parempaa rakentaen, katsoen pitkä näköisesti tulevaisuutta. Aina huomioiden ja muistaen ensin kaikista heikoimmassa asemassa olevat ja vaikutukset heihin, kun teemme poliittisia päätöksiä. Politiikassa ei ole tarkoitus tehdä mielestäni pikamatkan ennätyksiä, tai pikavoittoja.

Simo Tolvanen

Tolvanen, Simo, 106

Olen 39-vuotias kahden pienen lapsen isä koillis-Helsingistä. Toimin Malmin puolueosaston varapuheenjohtajana, ammatiltani olen aineenopettaja. Koulutuspolitiikka vaatii uudistamista, perusopetuksen opetussuunnitelmissa on keskityttävä taas perustaitoihin. Inkluusio on kannatettava malli, kunhan sille varataan riittävästi resursseja.

Myös lähiöihin on kiinnitettävä huomiota. Palveluverkon on oltava kattava, jotta kaikenikäiset pääsevät liikkumaan mahdollisimman paljon jalan tai polkupyörällä.

Hanna Varis

Varis, Hanna, 113

Olen 43-vuotias perheenäiti Malmilta. Työpaikkani on ollut Kelassa jo 18 vuoden ajan. Nykyisin toimin Kanta-palvelujen sertifiointivastaavana ja olen myös tulosyksikköni luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Kuulun ammattiliittoni valtuustoon sekä toimin paikallistason ay-aktiivina. SDP Helsingin nimeämänä luottamushenkilönä olen HUS tarkastuslautakunnassa. Vapaa-ajalla harrastan koiran kanssa lenkkeilyä, lukemista ja matkustelua.

Puoluekokousedustajaksi olen hyvä valinta, koska minulla on sekä kokemusta että tuoreita näkemyksiä. Osaan punnita mielipiteeni huolella ja tehdä viisaita ratkaisuja.

Santeri Velin

Velin, Santeri, 114

Olen 32 vuotias teoreettisen fysiikan opiskelija sekä kotimaanliikenteen laivuri eli tuttavallisemmin vesibussikippari Helsingissä. Toimin tällä hetkellä varapuheenjohtajana Eurooppademarit – Tähdessä sekä jäsenenä SDP Helsingin piirihallituksessa.

Eduskuntavaalien vaalityö oli innostavaa. Oli hienoa olla osana helsinkiläisten demarien mahtavaa vaalityötä. Jatkaisin samalla innolla myös puoluekokoukseen. Minulle tärkeitä asioita ovat tasa-arvo, vähäosaisten tukeminen ja koulutus.

Reijo Vuorento

Vuorento, Reijo, 116

Pitkän linjan puoluetyö paikallisosastossa, työryhmissä, puoluekokouksissa, ministerien avustajana. Osaamisalueina hallinto ja talous, joiden piirissä työura Kuntaliitossa, VM:ssä. Luottamustehtäviä vuosien varrella mm. HUS:ssa. Hoiva ja hoito saatava kuntoon, vaikka julkista taloutta tuleekin tasapainottaa. Luottoluokituksemme on korkea, NATO päätös tuo luottamusta myös kv investointien jatkumiseen.

Jalkapalloa olen pelannut Käpylän Pallossa noin seitsemänvuotiaasta ja edelleen. Jälkikasvua on kahden lapsen ja 4 lastenlapsen verran, joista nuorin 5 kk.

Timo Vuorikivi

Vuorikivi, Timo, 117 

Hei, Olen Timo Vuorikivi, 41-vuotias perheenisä Oulunkylästä ja ehdolla puoluekokoukseen numerolla 117 Eurooppademarit Tähdestä. Työskentelen Ison-Britannian suurlähetystössä asiantuntijatehtävässä. Tasa-arvo, ihmisoikeudet, ilmastonmuutos ja turvallisuusympäristö ovat minulle tärkeitä teemoja. Puolueessa olen suhteellisen tuore ja innokas osallistumaan puoluekokoukseen, sekä linjausten kehittämiseen erityisesti EU-politiikan ja kansainvälisten suhteiden osalta. Olen toiminut Eurooppademarien johtoryhmässä vuodesta 2021. 

Ylisipola

Ylisipola, Helena, 119

Olen Helena Ylisipola, 70-vuotias eläkkeellä oleva valtiotieteen maisteri ja Malmin Sosialidemokraattien puheenjohtaja. Olen kolmatta kautta Helsingin SDP:n piirihallituksen jäsen ja myös piirihallituksen työvaliokunnan jäsen. Olen ehdolla numerolla 119.

Olen puolueen jäsen vuodesta 1972, Työväen Akatemian kasvatti. Toivon saavani valtakirjan päästä puoluekokoukseen ja olemaan mukana kehittämässä puolueemme poliittista ohjelmaa. Minulle on tärkeää, että kaikki pidetään mukana ja jokaiselle turvataan yhtäläiset mahdollisuudet päästä elämässä eteenpäin.

Oma asiantuntemukseni liittyy erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluihin ja kunnallisen toiminnan tuntemukseen. Työkokemusta on kertynyt reilun 40 vuoden ajan erilaisissa suunnittelu- ja johtotehtävissä Helsingin kaupungilla sekä vapaaehtoistyössä mm. useita vuosia Kodittomien Tuki ry:n varapuheenjohtajana.

Vahvuuksiani ovat toimeen tarttuminen, organisointi- ja yhteistyökyky. Olin keväällä 2023 toteuttamassa SDP Helsingin eduskuntavaalikampanjaa, mm. vaalipäällikkönä, sekä tekemässä aktiivista perustyötä, jäsenhuoltoa ja osastojen toiminnan tukemista. Olen yhteistyöhön sitoutunut, asioita eteenpäin vievä joukkuepelaaja.

Laura Ylitalo

Ylitalo, Laura, 121 

Toimin vuosina 2017-2021 Helsingin piirin toiminnanjohtajana. Puoluekokous on siis tuttu myös siitä näkövinkkelistä, mutta tällä kertaa olen ehdolla itsekin! Helsingin puoluekokousedustajien ryhmä on tunnettu huolellisesta valmistautumisesta. Toivon pääseväni antamaan tähän työhön oman panokseni ja osaamiseni. Puoluekokousedustajana olen toiminut myös ennen toiminnanjohtajan tehtävää ja mm. järjestövaliokunnan työskentely on tullut tutuksi. Minua kiinnostaakin eritoten järjestölliset aloitteet ja uskon, että minulla on niihin asiantuntemusta. Pyydänkin luottamustanne jäsenvaalissa!