Stadin EU-vaalikentiltä 4 – Nasima Cafe valloitti Kaartinkaupunkia

Ajankohtaista

Nasima Cafe veti puoleensa ohikulkijoiden huomiota Ravintolapäivänä lauantaina 17.5. Kaartinkaupungissa Korkeavuorenkatu 11 edessä, Johanneksen kirkon kupeella.

EU-vaaliehdokas Nasima Razmyarille tutun vaatekauppiaan luvalla ohikulkijat saivat nauttia perinteisiä afganistanilaisia herkkuja, kun liike oli kiinni.

Ravintolapäivän vaihtoehto

Nasima oli itse vaaliauton kanssa Satakunnassa. Mutta muu perhe ja tukijoukot olivat hyvin liikkeellä useita tunteja. Äiti Kamela ja veli Nomyal vastasivat ruokatarjonnasta.

Kampanjapäällikkö Laura Ylitalo kertoo, että vaaliliikkeessä on paljon uusia, ensikertalaisia nuoria ja vanhoja. Äänestysilmoituksia on jo tullut paljon ympäri maata. – Päätimme täällä valloittaa uuden alueen, Laura sanoo.

Jalkatyö ratkaisee

Stadi on jo hyvin hoidettu. Ehdokas puhui vappuna Hakaniemen torilla, josta tuli heti mukaan vaalityöntekijöitä. Nasima oli pääpuhuja ”Mutsi on bestis” –slangitapahtumassa 8.5. Tuomiokirkossa, kun kirkko oli hyvin täynnä..

Jalkatyötä on tehty pohjoista Suomea myöten; tulihan perhe 1990-luvun alussa sotaan pakoon Rovaniemelle vastaanottokeskukseen.

Kansanedustaja Jukka Kärnän kanssa on kuljettu Kaakkois-Suomessa metallitehtailla. Erityisesti ehdokkaan mieleen jäi Lieksan työntekijät. Alun varovaisuuden jälkeen jää suli.

Kulttuurienvälinen navigaattori

Nasiman pitkäaikainen ”oikea käsi” Jani Ryhänen muistaa uuden aktiivin demarinuorissa ja Tarja-vaaleista. He tutustuivat lähemmin British Councilin ”Kulttuurienvälisten navigaattoreiden” koulutuksessa.

– Luotan Nasimaan, ja näen hänessä valtavan potentiaalin. Ehdokkaamme on täydellisyyteen pyrkivä. Meidän taustavoimien tehtävä on hoitaa vaalityön puitteet kuntoon, jotta Nasima on vapaa äänestäjiä varten, Jani sanoo.

Risto Kolanen

Kirjoittaja raportoi lehdelle Helsingin EU-vaalikentiltä

(Uutisseloste ilmestyi Demokraatissa 20.5.2014 eri otsikolla ja hieman lyhyempänä esittelysarjan neljäntenä juttuna.)