Stadin Demarit: Koulu jokaiselle

Ajankohtaista

Stadin Demarit on julkistanut kymmenkohtaisen ohjelman koulutuksen tasa-arvon lisäämiseksi. Vaikka Suomen peruskoulujen oppimistulokset ovat yhä maailman kärkeä, heikommin menestyvien kohdalla suunta on väärä – oppimistulokset ovat lähteneet laskuun. Suomi ja pääkaupunkimme Helsinki tarvitsevat uuden otteen koulutuksen tasa-arvosta, hyvistä elämän edellytyksistä jokaiselle lapselle.

Ohjelmassa vaaditaan muun muassa peruskoulujen rahoituksen suuntaamista niin, että resursseja kohdennetaan sinne, missä tukea tarvitaan.  Heikoimpien oppimistulosten kouluissa pidetään huolta, että ryhmät ovat pieniä, kelpoista ja pysyvää henkilöstöä on riittävästi ja yhteistyö muiden hallintokuntien kanssa on saumatonta.

Ohjelman yhtenä tavoitteena on, että kaikkien koulujen oppilaille taataan monipuolinen mahdollisuus maksuttomaan harrastus- ja kerhotoimintaan. Tavoitteeksi on asetettava, että koulujen aamu- ja iltapäivätoiminta tai kerhotoiminta ulotetaan kaikille 9. luokkaan asti.

Koulujen arkeen on toivotettava tervetulleiksi uusia osaajia, kuten nuorisotyöntekijät. Kaupungin on työnantajana huolehdittava, että koulun kaikilla työntekijöillä on hyvät ja selkeät työehdot sisältäen laadukkaan ja jatkuvan täydennyskoulutuksen. Henkilöstövuokrausta pitää käyttää vain poikkeustilanteissa. Pysyvät ja jatkuvat ihmissuhteet kouluarjen ammattilaisiin luovat lapsille turvaa.

Lue koko ohjelma täältä.