Stadin demarit: EK:n linja kansallisesti vahingollinen

Ajankohtaista

Stadin demarit kantavat huolta palkansaajien ostovoiman turvaamisesta. Talousarvailu ei tuo leipää työntekijän pöytään. Kehysriihessä tehtiin yhteisöveron alennuksen myötä suuria leikkauksia veropohjaan, ja kasvu on pitkälti spekulaatioiden varassa. Elinkeinoelämän keskusliiton ajama nollalinja edustaa sisämarkkinoita jäädyttävää työmarkkinapolitiikkaa, ja on siten kansallisesti vahingollista toimintaa. Keskitetyn työmarkkinaratkaisun tulevaisuus näyttää epävarmalta tilanteessa, jossa Eteläranta on jo saanut leijonanosan ja hiukan päälle kehysriihen linjausten myötä. Keskitetty ratkaisu kuitenkin lisäisi vakautta ja tasa-arvoa työmarkkinoille.
Hallituksen veropäätösten toivotaan tuovan investointeja ja työtä, mutta ainakaan toistaiseksi irtisanomis- ja lomauttamisuutisille ei näy loppua. Huonot uutiset syövät myös kuluttajien uskoa talouteen. Kun ostovoima heikkenee ja sen myötä kulutuskysyntä pienenee, on kierre valmis.
Helsingin Sosialidemokraattien piirihallitus vaatii konkreettisia toimia niin hallitukselta kuin työmarkkinaosapuolilta, jotta talous saadaan kasvuun, ja jotta kehysriihen veropäätökset todella synnyttävät uusia investointeja ja uusia työpaikkoja. Nyt tarvitaan työtä ja kasvua.