SDP:n lautakunnan jäsenet vastustavat Rastilanrannan rakentamista

Ajankohtaista

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee tänään 20.10. Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteita, jossa esitetään uutta rakentamista yhteensä noin 7 500 asukkaalle lahden molemmin puolin. Rakentamista on tarkoitus osoittaa niin Puotilanrantaan, Rastilanrantaan kuin myös myöhemmässä vaiheessa Rastilan kartanon alueelle.

 

SDP:n lautakunnan jäsenet Eveliina Heinäluoma ja Jape Lovén eivät kannata ehdotuksen suunnitelmia Rastilanrannan rakentamisesta. Rastilanrannan rakentaminen tulisikin irrottaa tässä vaiheessa suunnitelmista ja pyrkiä sijoittamaan vastaava asuntorakentamisen määrä muualle.

Meri-Rastilaan rakennetaan alueen jo aiemmin valmistellun länsiosan kaavan myötä asuntoja n. 2 400 asukkaalle. Tämän myötä Rastilan metroaseman, Meri-Rastilan ostarin ja 90-luvulla rakentuneen kerrostaloalueen väliä tiivistetään ja alueelle tulee lisää palveluja.

– Rastilan alue tiivistyy aiempien kaavojen myötä merkittävästi ja alueelle tulee uusia asukkaita. On tärkeää, että samalla alueella säilytetään asukkaiden arvostamia virkistysalueita ja Meri-Rastilan länsirannan luontoarvoja kunnioitetaan. Virkistysalue on ahkerassa käytössä ja erityisesti korona-aikana ulkoilureitit ovat olleet erittäin suosittuja, Heinäluoma huomauttaa.

– Vuosaarelaisena olen tehnyt vuosien varrella paljon töitä Meri-Rastilan ulkoilualueen säilyttämisen puolesta. 39 000 asukkaan Vuosaaressa pitää säilyttää myös lähiulkoilualueet. Vuosaarelaiset ovat aiemmissa vaiheissa ehdottaneet selvitettäväksi voisiko asumista osoittaa Rastilanrannan sijaan esimerkiksi metroradan ja Vuotien päälle – tämä kannattaisi ainakin selvittää, Lovén ehdottaa.

Rastilan leirintäalueen tilalle on myös tarkoitus rakentaa myöhemmässä vaiheessa asuntoja.

– Pidän tärkeänä, että vuodesta 1971 Vuosaaressa toiminut leirintäalue saisi jatkaa toimintaansa Rastilassa. Metroasemalta 5 minuutin kävelymatkan päässä sijaitseva leirintäalue tarjoaa yöpyvien turistien lisäksi myös helsinkiläisille hienon lähimatkailukohteen, Lovén painottaa.

 

Lisätietoja:

 

Eveliina Heinäluoma

040 592 1807

Jape Lovén

050 413 4013

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsenet (sd)