Pääministeri Rinne SDP Helsingin piirikokouksessa: ”Ei vihaa, ei vastakkainasettelua.”

Ajankohtaista,Piirikokous

SDP Helsingin syyspiirikokous pidettiin Kinaporin palvelukeskuksessa lauantaina 9.11. Paikalla oli reilusti yli toistasataa edustajaa ja useita seuraajia. Kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen piti SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne. Pääministeri Rinne korosti puheenvuorossaan eriarvoisuuden torjumista ja yhteistyötä.

–Taloudesta pitää huolehtia, jotta saamme pidettyä hyvinvointivaltion palvelut nykytasolla. Katsomme tulevaisuuteen ja luomme työpaikkoja. Tarvitsemme yhteistyötä. Ei vihaa, ei vastakkainasettelua.

Piirikokouksessa valittiin piirihallituksen jäsenet vuodelle 2020. Valituiksi tulivat: Jaatinen Juha, Pirjo Kivistö, Otto Köngäs, Samia Hagi Muse, Matti Niemi , Tytti Oras, Tiina Rytky , Jesse Saapunki , Matti Sadeniemi ja Leila Vasama.

Kokouksen julkilausumassaan piirikokous nosti esille asuinalueiden eriarvoistumiskehityksen.

–Asuinalueiden eriarvoistuminen on valinta ja päätös. Se ei tapahdu, jos emme anna sen tapahtua. SDP Helsinki vaatii kaupungilta määrätietoista kaikki sektorit kattavaa ohjelmaa, jolla eriarvoistuminen pysäytetään, julkilausumassa todetaan.