Nasima Razmyar SDP:n varapuheenjohtajaksi

Ajankohtaista,Järjestö,Politiikka

Helsingin sosialidemokraattinen puoluekokousryhmä esittää kansanedustaja Nasima Razmyaria SDP:n varapuheenjohtajaksi.

Helsinkiläinen Nasima Razmyar, 38, on toiminut kansanedustajana (2015-2017), Helsingin kaupunginvaltuutettuna (2012-) ja apulaispormestarina johtaen kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaa (2017-2021) sekä kasvatuksen ja koulutuksen toimialaa (2021-2023). Kevään 2023 eduskuntavaaleissa Razmyar sai 14 108 ääntä ja hänet valittiin uudelleen kansanedustajaksi.

“Haluan olla muun puoluejohdon kanssa rakentamassa SDP:stä liberaalia ja vahvaa vastavoimaa Orpon hallitukselle. Panokset tulevina vuosina eivät voisi olla kovemmat: pelissä ovat hyvinvointivaltio ja sopimusyhteiskunta sekä Suomen tulevaisuus avoimena, tasa-arvoisena ja kansainvälisenä maana. Haluan että Suomi investoi koulutukseen ja avaa ovensa ahkerille ja osaaville ihmisille. Yhteinen tehtävämme on huolehtia siitä, että koronan ja Venäjän hyökkäyssodasta syntyneitä kustannuksia ei maksateta heikommassa asemassa olevilla ideologisen leikkauspolitiikan varjolla”, Razmyar sanoo.

Tulevalle puoluekokouskaudelle osuvat presidentin-, europarlamentti-, kunta- ja aluevaalit, joista kaikissa SDP:n tulee tavoitella vaalivoittoa. Samalla kauden tärkein tehtävä on pohjustaa SDP:n paluuta pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa.

“Meillä on ilo tarjota Nasiman monipuolista osaamista puoluejohtoon. Helsingissä SDP on ottanut vaalivoiton sekä kunta- että eduskuntavaaleissa, ja Nasima on ollut avainroolissa molemmissa kampanjoissa. Uskomme, että vastaava voittokulku on mahdollista saavuttaa koko Suomessa. Nasimalla on vahvat näytöt erityisesti koulutus- ja kaupunkipolitiikassa, ja hänen valintansa vahvistaisi SDP:n profiilia näissä kysymyksissä”, toteaa puoluekokousryhmän puheenjohtaja Hanna Isbom.

Lisätiedot:

Nasima Razmyar

varapuheenjohtajaehdokas

Jemi Heinilä

kampanjapäällikkö

jemi.heinila@gmail.com

+358 443831994