Luottamuspaikat jaettu – SDP:lle kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari

Ajankohtaista

Helsingin valtuustoryhmät ovat päässeet sopuun luottamuspaikkojen jaosta. SDP saa kasvatuksesta ja koulutuksesta vastaavan apulaispormestarin tehtävän. Lisäksi SDP:lle tulee mm. HKL:n ja pelastuslautakunnan puheenjohtajuudet sekä sote-lautakunnan varapuheenjohtajuus. Helsingin kaupunkikonsernin paikoista SDP saa mm. Stadion-säätiön ja UMO-säätiön puheenjohtajuudet sekä Helenin varapuheenjohtajuuden.

”SDP Helsinki sai kuntavaaleissa vaalivoiton ja yhden lisäpaikan kaupunginvaltuustoon. Tämä näkyy myös luottamuspaikkojen määrässä ja painoarvossa.” SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Eveliina Heinäluoma iloitsee.

SDP:n pormestariehdokas ja nykyinen apulaispormestari Nasima Razmyar on tyytyväinen siihen, että SDP saa johdettavakseen kasvatuksen ja koulutuksen toimialan. ”Koulutuksen ja varhaiskasvatuksen painoarvo on merkittävä. Lasten ja nuorten hyvinvointi sekä koulutuksen tasa-arvo ovat SDP:lle keskeisiä teemoja. Mikäli minut valitaan apulaispormestarin tehtävään, haluan panostaa siihen, että oppivelvollisuuden laajentaminen lähtee Helsingissä hyvin käyntiin, ja että pystymme panostamaan varhaiskasvatukseen laatuun ja resursseihin.” Razmyarin mielestä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla on merkittävä rooli myös alueellisen eriytymisen ehkäisyssä. ”Laadukas varhaiskasvatus ja perusopetus tarjoavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet taustasta riippumatta. Tätä näkökulmaa haluan Helsingissä entisestään vahvistaa.”

Helsingin Sosialidemokraatit vahvistavat luottamuspaikkavalinnat piirikokouksessa 1.7.

Lisätietoja:

Laura Ylitalo
p. 045 165 5011
toiminnanjohtaja
SDP Helsinki