Karita Toijosen ja Thelma Åkersin yhteislähtö vaalilentoon

Ajankohtaista

Helsinkiläisen opettajan ja uusmaalaisen lentoemännän yhteinen demarivaalistartti toimi hyvin Uudenmaankadulla perjantaina Yrittäjänaisten tiloissa.

Vuosaarelainen Karita Toijonen haluaa pitää huolta yhteiskunnan kiinteydessä joukkotyöttömyyden aikana. Hän sanoi olevansa senikäinen, että ehti kokea edellisen 90-luvun alun laman tuoreena lastentarhanopettajana. Nyt hän on erityisopettaja ja maisterin paperit pian käsillä..

– Terveyskeskuksissa, kouluissa ja vanhusten palveluyksiköissä ei ole riittävästi henkilöstöä. Ongelmana ovat työvoiman vähyyden takia pitkät jonotusajat ja työssä uupuminen. Monilla työpaikoilla mennään jo nyt äärirajoilla jaksamisen kanssa, Karita sanoo.

Julkinen sektori ei ole syypää lamaan. Myös yrittäjiä tarvitaan ihmisten työllistämiseen. – Jos julkisen työn osuutta leikataan, vähenevät myös verovarat, hän lisäsi.

xxx

Suomen lentoemäntien ja stuerttien SLSY:n puheenjohtajana pitkään toiminut Thelma Åkers on sitoutumaton ehdokas Uudenmaan sosialidemokraattien joukoissa. Hän on helsinkiläinen ja asuu Paloheinässä, mutta pyydettiin ehdolle isoon Uudenmaan vaalipiiriin.

– Yksin ei kukaan pärjää. Riski on suomalaisten työmarkkinoiden jakautumisesta kahtia, hän kuvaa työ- ja järjestökokemuksellaan matkustamohenkilökunnan ammattiliiton johdossa.

He liittyvät yhteisöjäseneksi AKT:n piiriin tänä vuonna. Kun Thelma aloitti nuorena lentoemäntänä 1980-luvulla, työ oli turvatumpaa. Tänä päivänä on jatkuvia sopeutuksia.

Kun kysyin, miksi työväen tyttäret, lähiöehdokkaat aloittavat vaalityön Helsingin yrittäjänaisten tiloissa, vastaus kuului: tämä on edullinen paikka Helsingin ydinkeskustassa.

Risto Kolanen

Kirjoittaja tekee kolmen kuukauden aikana lyhyitä vaaliselosteita Helsingin sos.dem. vaalikentiltä. Ideoita ja pyyntöjä voi laittaa: risto.kolanen@pp.inet.fi