Jalovaara: Vuosaaren metrolta suoraan Columbukseen

Ajankohtaista,Kaupunki

Kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) jätti kaupunginvaltuuston maaliskuun puolivälin kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa ehdotetaan suoran kulkuyhteyden avaamista Vuosaaren metroasemalta kauppakeskus Columbukseen.

 

Aloitteen taustalla on Jalovaaran vuosaarelaisilta saama palaute ja se, että kulkuyhteys jäi metron rakennusvaiheessa 1990-luvulla tekemättä. Jalovaara uskoo, että aloite voi toteutuessaan tuoda lisää asiakkaita kauppakeskus Columbuksen liikkeisiin ja parantaa metroaseman ympäristön liikenneturvallisuutta. Kuudentoista kaupunginvaltuutetun allekirjoittamassa aloitteesta todetaan seuraavaa:

 

Vuosaaren metroaseman suunnitteluvaiheessa 1990-luvulla oli esillä ajatus, että asemalta olisi suorakulkuyhteys sisälle viereiseen kauppakeskus Columbukseen. Kulkureitti jätettiin kuitenkin tekemättä ja nyt kauppakeskukseen matkalla olevat metronkäyttäjät joutuvat ensin ylittämään varsin vilkasliikkeisen metroaseman edessä olevan joukkoliikennekadun.

 

Vilkas jalankulku metrosta ja metroon hidastaa myös Jokeri-linja 560:ntä ja muiden linja-autojen ja taksien matkaa sekä saattaa aiheuttaa asemalla vaaratilanteita.

 

Vuosaaren metroasema on suunniteltu niin, että kulkuyhteyden jälkitoteutus yksinkertaisesti on mahdollinen. Suora kulkuyhteys metroasemalle todennäköisesti toisi kauppakeskus Columbuksen liikkeisiin uusia asiakkaita ja hyödyttäisi näin ollen sen liiketoimintaa. Jalovaara ehdottaa valtuustoaloitteella, että Helsingin kaupunki ryhtyy yhdessä kauppakeskus Columbuksen kanssa suunnittelemaan ja toteuttamaan kulkuyhteyttä Vuosaaren metroasemalta kauppakeskuksen keskusaukiolle.