Helsingin kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Tuula Haatainen: Käänne Laajasalon asukastalo Ylistalon kohtalossa

Ajankohtaista

Helsingin Laajasalossa sijaitsevan asukastalo Ylistalon myyntiaikeisiin tuli käänne keskiviikkona 10.10. valtuuston kokouksessa. Helsingin kaupunki oli laittanut asukastalon myyntiin kaupunginosayhdistyksen ja asukkaiden vastustuksesta huolimatta.

 

Helsingin kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Tuula Haatainen (sd) teki valtuustoaloitteen, jolla Ylistalon myyntiaikeisiin tulee muutos.

– Laajasalo kasvaa vauhdilla. On järkyttävää, että kaupunki aikoi myydä alueen asukkaille tärkeän kohtaamispaikan. Ylistalo on kaunis 1800-luvun alussa rakennettu viehättävä puutalo, joka on asukkaiden ja Laajasalo-Degerö Seuran ahkerassa käytössä.

– Olen iloinen aloitteeni vastaanotosta. On tärkeää, että asukkaiden yhteisöllisyyttä tuetaan. Vanha pehtoorin talo on meidän yhteistä omaisuutta ja luo yhteenkuuluvuutta. Ei pidä hävittää sellaista, mikä toimii ja tuo turvallisuuden tunnetta ihmisille.

Aloite varmistaa Laajasalon asukastalo Ylistalon säilymisen asukkaiden käytössä. Lisäksi Haatainen esitti, että talo kunnostetaan yhteistyönä ammattiopisto Stadian kanssa.

– Talo olisi hieno kohde opiskelijoille oppia puurakentamista ja vanhojen puutalojen peruskorjausta, kannustaa ex-opetusministeri Haatainen.

 

Lisätietoja:

Tuula Haatainen

puh. 040 334 5813

tuula.haatainen@eduskunta.fi