Helsingin Demarit uudistavat vahvasti keskeisiä luottamuspaikkojaan

Ajankohtaista

Helsingin Demarit ovat tyytyväisiä valtuustoryhmien välisten luottamuspaikkaneuvottelujen tuloksiin. – Pärjäsimme neuvotteluissa paremmin kuin neljä vuotta sitten. lautakuntapuheenjohtajuuksia on yksi enemmän ja tärkein tavoitteemme oli saada uuden superlautakunnan, yhdistyvän sosiaali- ja terveysorganisaation toimintaa ohjaavan lautakunnan puheenjohtajuus, puheenjohtaja Risto Kolanen totesi avaussanoissaan.

SDP sai puheenjohtajuuden uuteen sosiaali- ja terveyslautakuntaan sekä kolmeen muuhun lautakuntaan. Kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajuuden ja sote-lautakunnan puheenjohtajuuden jakavat Sara Paavolainen ja Maija Anttila. Teknisen palvelun ltk:n pj:ksi valittiin Tomi Sevander, ympäristöltk:n pj:ksi Matti Niemi, nuorisoltk:n puheenjohtajuuden jakavat Timo Kontio ja Aleksej Fedotov. Kaupungin hallitukseen tulevat Osku Pajamäki (vpj), Pilvi Torsti, Tarja Tenkula. Tenkula vaihtaa kauden puolessa välissä paikkaa HSY:n hallitukseen valitun Mirka Vainikan kanssa.

”Tulevan valtuustokauden tärkeimmät tavoitteet ovat vanhusten palvelujen kuntoon saattaminen ja erojen kaventaminen eri kaupunginosien välillä.” toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Osku Pajamäki.

Puheenjohtaja Risto Kolanen sanoi, että Helsingin Demarit aloittavat uuden valtuustokauden innokkaalla ja aktiivisella mielellä. ”Luottamushenkilöiltä odotetaan hyvää aloitteellisuutta, yhteistyökykyä kunnallisissa elimissä omien tavoitteiden viemisessä enemmistön päätöksiksi ja myös uutta otetta omista linjanvedoista tiedottamisessa.”

Kaupunginvaltuuston jättävä valtuuston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Rakel Hiltunen piti kokouksen lopussa puheenvuoron, jossa hän kertasi kokemuksiaan 25 vuoden ajalta kunnallisissa luottamustoimissa, ja toivoi valituilta aktiivisuutta ja hyvää yhteistyötä.

Piirikokouksen kunnallisiin ja ylikunnallisiin tehtäviin esittämien henkilöiden nimet löytyvät tästä linkistä.

Lisätietoja:
Risto Kolanen
puheenjohtaja, Helsingin Sosialidemokraatit
puh. 0400 204844

Osku Pajamäki
puheenjohtaja, Helsingin Sosialidemokraattien valtuustoryhmä 2013–2016
puh. 050 555 5245