Helsingin Demarit: Palvelualoitteen kaatuminen on helsinkiläisten etu

Ajankohtaista

Helsingin Demarit esittivät kaupunginhallituksessa palvelualoitteen hylkäämistä, ja ovat tyytyväisiä, että palvelualoitetetta ei oteta Helsingissä käyttöön. Palvelualoitteen hyväksyminen olisi tarkoittanut, että kaikki kaupungin palvelut ovat kaupan. Esitys aliarvioi kaupungin omaa palvelutuotantoa sekä työntekijöiden panosta. Myös lainsäädäntö asettaa lukuisia esteitä palvelujen yksityistämiselle, eikä näitä palvelualoitteen yhteydessä lainkaan otettu huomioon.

“Osaava ja korruptoitumaton julkinen hallinto on suomalaisen menestyksen kivijalka. Olisi järjetöntä teettää hallinnolla valtavasti turhaa työtä aloiteselvityksien ja laskelmien muodossa, kun aika voitaisiin käyttää kehittämällä varsinaista työtä, kuntalaisten palvelua.” toteaa kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Osku Pajamäki.

Julkisen hallinnon, yksityisen sektorin ja yhteisöjen välinen yhteistyö ja yhteinen kehittäminen on sosialidemokraattien mielestä tärkeää, mutta tällainen toista alas ajava haastaminen ei ole oikea tapa tehdä sitä. Kaupungin tulee itse arvioida, myös omilla ehdoillaan ne tehtävät ja toiminnot, jotka se toteuttaa ulkopuolisin toimijoin tai yhteistyössä kumppanien kanssa. Uusi avaus avoimesta datasta, on yksi merkittävä parannus.
Lisätietoja:
Osku Pajamäki
puh. 050-5555245
s-posti: osku.pajamaki(a)filmiteollisuus.fi