Apulaispormestari Razmyar: Museopäätös osoittaa rohkeutta katsoa tulevaan

Ajankohtaista

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar iloitsee hallituksen päätöksestä lähteä edistämään uutta arkkitehtuuri- ja designmuseota. ”On hienoa, että maan hallitus päättää osana koronan jälkeistä elvytystä satsata kulttuuriin. Suomalainen arkkitehtuuri ja design tunnetaan maailmalla, mutta Suomessa niillä ei ole vielä arvoistansa lippulaivamuseota. Nyt sellainen on viimein tulossa pitkän odotuksen jälkeen.”

 

Uusi museo tuo kaivattua piristystä myös koronasta pahoin kärsineelle matkailulle. Helsingissä matkailu on merkittävä elinkeino ja koko sektorin toipuminen koronakriisistä tulee viemään paljon aikaa. Museopäätös luo uskoa siihen, että julkinen sektori haluaa panostaa kulttuuriin ja Helsingin ja koko Suomen vetovoimaan. Kriisin jälkeiseen aikaan tarvitaan positiivisia näkymiä.

 

”Museo on konkreettinen osoitus siitä, että hallitus katsoo rohkeasti tulevaan. Tuntuu erityisen hienolta, että tämä uutinen tulee samaan aikaan, kun museot ovat viimein saaneet avata ovensa pitkän kevään jälkeen. Tämä on todella uuden alun symboli.”

 

Lisätietoja:

Nasima Razmyar

Kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari

nasima.razmyar@hel.fi

 

Hanna Isbom

Apulaispormestarin erityisavustaja

hanna.isbom@hel.fi

050 413 8299