Ajankohtaista

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Niinistöltä hyvä veto hakea jatkokautta ilman puoluesidonnaisuutta. Puoluepolitiikan ulkopuolisuus vetoaa niin meillä kuin muuallakin.

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Läntisen Uudenmaan kuntajohtajia ja kansanedustajia koolla Karkkilassa. Kuntien ajankohtaisten asioiden ohella tuskaillaan yhdessä sotea.

Nasima Razmyarshared tweet on Twitter

Tämä viikonloppu oli joukkueiden. 💪Kaunis kiitos kullasta joukkuevoimistelijoille, lentopallojoukkueellemme onnea tuleviin mmkisoihin.

Tytti Tuppurainenshared image on Instagram

Terveisiä Maltalta! Viikon päästä maassa vaalit, ja Joseph Muscatin johtama työväenpuolue on voimissaan. Kampanjointi näkyy kaikkialla, ja tunnelma on korkealla. Labour on pitänyt liberaalia uudistuspolitiikkaa yllä, minkä soisi inspiroivan meilläkin. Tänään on Juhana Vartiaisen syntymäpäivä, ja sain tarjota hänelle aitoa demaritunnelmaa. 👍 Malta on kaunis, historian kyllästämä maa. Tänään täällä alkaa parlamenttien EU-valiokuntien kokous COSAC. Hienoa edustaa Suomea. #Malta #EU #Europe #politicstyttitup

Tuula Haatainen SDP:n pormestariehdokkaaksi

Ajankohtaista, Piirikokous 19:11

Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous asetti yksimielisesti kansanedustaja Tuula Haataisen pormestariehdokkaaksi kevään kuntavaaleihin.

– Haataisella on laaja kokemus ja näyttöä niin Helsingin kuin valtakunnankin politiikasta. Yli 20 vuotta kestäneellä poliittisella urallaan hän on toiminut laajasti erilaisissa tehtävissä. Kaupunginvaltuuston jäsenenä ja varapuheenjohtajana Haatainen on ajanut tavallisen helsinkiläisen asiaa. Kansanedustajana hän on työskennellyt etenkin opetus- ja sosiaali- ja terveysasioiden sekä ihmisoikeus- ja tasa-arvoasioiden parissa, toteaa Helsingin Sosialidemokraattien puheenjohtaja Pentti Arajärvi.

Haatainen on toiminut opetusministerinä vuosina 2003-05 ja sosiaali -ja terveys- sekä tasa-arvoministerinä 2005-07. Haataisella on laaja johtamiskokemus. Hän on toiminut Helsingin kaupungin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajana vuosina 2007-2012 sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtajana vuosina 2012-15. Hän on valtakunnanoikeuden jäsen. Nykyisessä tehtävässään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana Haatainen on toiminut vaalikauden alusta lähtien. Kansalaisjärjestöissä Haatainen on toiminut mm. Kirkon ulkomaanavun hallituksessa sekä syöpään sairastuneiden lasten (Sylva) yhdistyksen puheenjohtajana. Nykyisin hän on Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtaja.

Haatainen on toiminut aktiivisesti erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä kuten EU:ssa, Suomen edustajana useissa YK:n kokouksissa sekä sosialidemokraattisten naisten kansainvälisen järjestön varapuheenjohtajana.

Haatanen linjasi piirikokouksessa pitämässään puheessa, että haluaa pormestarina johtaa kaupunkia, joka pitää kaikki mukana.

– Suuressa kaupungissa asuntopolitiikalla voidaan tehdä paljon ja asunnottomuuden poistaminen on oltava kärjessä. Uusien alueiden palveluiden on oltava tarjolla alueen valmistuessa: päiväkodit, koulut, liikuntapaikat ja nuorisotilat. Perheiden taloudellista taakkaa voidaan helpottaa poistamalla varhaiskasvatusmaksut kaikilta. Se kannustaa myös naisia työhön ja parantaa työllisyysastetta.

 

Lisätiedot:

Tuula Haatainen

Kansanedustaja (sd.), Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja

tuula.haatainen@eduskunta.fi, p.  040 334 5813