Ajankohtaista

Kristiina Salonenshared image on Instagram

Suvivirsi, mansikkakakku, tikkujäätelöt ja lasten leikki. Niistä oli Sinilinnun kevätjuhla tehty. Pienen käärön kanssa me äidit sinne syksyllä menimme. Ja tänään seurasimme leikkivien taaperoiden iloista vilskettä ja melskettä. Niin, se nopeaan kulkeva aika. Näin se konkretisoituu. Ja ah, se kaunis kevätjuhlien haikeus. #sinilintu #vauva #kevätjuhlakristiinasalonen

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Niinistöltä hyvä veto hakea jatkokautta ilman puoluesidonnaisuutta. Puoluepolitiikan ulkopuolisuus vetoaa niin meillä kuin muuallakin.

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Läntisen Uudenmaan kuntajohtajia ja kansanedustajia koolla Karkkilassa. Kuntien ajankohtaisten asioiden ohella tuskaillaan yhdessä sotea.

Nasima Razmyarshared tweet on Twitter

Tämä viikonloppu oli joukkueiden. 💪Kaunis kiitos kullasta joukkuevoimistelijoille, lentopallojoukkueellemme onnea tuleviin mmkisoihin.

Tytti Tuppurainenshared image on Instagram

Terveisiä Maltalta! Viikon päästä maassa vaalit, ja Joseph Muscatin johtama työväenpuolue on voimissaan. Kampanjointi näkyy kaikkialla, ja tunnelma on korkealla. Labour on pitänyt liberaalia uudistuspolitiikkaa yllä, minkä soisi inspiroivan meilläkin. Tänään on Juhana Vartiaisen syntymäpäivä, ja sain tarjota hänelle aitoa demaritunnelmaa. 👍 Malta on kaunis, historian kyllästämä maa. Tänään täällä alkaa parlamenttien EU-valiokuntien kokous COSAC. Hienoa edustaa Suomea. #Malta #EU #Europe #politicstyttitup

Tanssin talon vaikea tulo

Ajankohtaista 09:41

Tanssin talosta on puhuttu vuosikausia, ja nyt siitä tulee viimein totta. Kaapelitehtaan päätyyn kohoava uudisrakennus tulisi näillä näkymin käyttöön vuonna 2020.

Omasta talohankkeesta on puhuttu jo 1970-luvulta alkaen. Kansallisoopperassa on baletti. Se muutti Aleksanteruin teatterista Töölönlahdelle 1993. Kaupunginteatterissa on tanssiryhmä omia ja musikaaliesityksiä varten. Monet ryhmät harjoittelevat Aleksanterin teatterissa tai Suvilahdessa. Stoa on profiloitunut tanssiin; Kaupunginteatterin tanssiryhmä on siellä remonttia paossa.

Suvilahti meni sirkukselle

Entinen Kansallisbaletin tanssija, nykyinen tanssituottaja Tuija Lindholm kertoi Tanssin talon tulosta Helsingin Kaapelitehtaalle ravintola Persiljassa Lauttasaaren sosialidemokraattien kevätkokouksen yhteydessä pidettyssä yleisötilaisuudessa. Hän lähti ensimmäisenä naisena, johon sovellettiin 44 vuoden ikärajaa, nk. varpailtaan eläkkeelle v. 2004.

Lindholm harmitteli yhä sitä, että tanssin kenttä torjui Kalasataman Suvilahden pysyvänä tanssitalokohteena ja antoi sen sirkukselle. Tähän asti on ollut vaikeaa löytää paikkaa, mihin mennä, jos haluaa katsoa tanssia. Siksi keskitettyä paikkaa on haettu.

Kaapelitehtaalla on jo tanssiesityksiä ja harjoitustiloja, Pannuhalli isona tilana, Zodiak. Hurjaruuth lapsille ja nuorille, Kekäläinen & Company – jopa Balanssin tanssipetusta.

Ei mahdu nykyiseen raamiin

Kaupunginhallitus hyväksyi 14.12.2015 Tanssin talon projektin. Se maksaa kokonaisuudessaan 27 miljoonaa euroa. Valtio tukee rakentamista enintään kuudella miljoonalla eurolla. Samaan määrään Helsinki päätyi. Talon rakentuminen otti ratkaisevan askeleen syksyllä 2015, kun Jane ja Aatos Erkon säätiö myönsi hankkeelle 15 miljoonan euron avustuksen, joka edellyttää uudisrakennusta.

Kaapeliin on tarkoitus tehdä muun muassa 250- ja 700-paikkaiset esityssalit, harjoitussali sekä ravintolatiloja. Talo tarjoaa tilat kaikenlaisille tanssin aloille katutanssista kansantansseihin. Uudisrakennus tulee kaapelin U-kirjaimen muotoiseen Ruoholahteen avautuvaan päätyyn museoiden ja Pannunhallin väliin. Pannuhallissa Hurjaruuth on järjestänyt erittäin suosittuja Talvisirkuksia lapsille ja lapsiperheille.

Sen toimintarahoitus järjestettiin vuodelle 2016 kaupunginhallituksen käyttörahoista. Jatko on yhä auki eikä mahdu nykyiseen budjettiraamiin.

Tanssi talo ry toivoo käyttövaroja 350 000 – 400 000 euroa. Jos valtio ja kaupunki löytävät molemmat 100 000 – 150 000 euroa, sillä pitäisi pärjätä rakentamisvaiheeseen. Tanssin talo on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2020 alussa.

 

Risto Kolanen

(Ilmestyi Lauttasaari-lehdessä 15.4. hieman lyhyempänä ja ilman väliotsikoita. Löytyy myös digiarkistosta https://www.lehtiluukku.fi/lue/lauttasaari-15.04.2016/107014.html)