Ajankohtaista

Antti Lindtmanshared tweet on Twitter

Voisiko Holmströmin puheen yksityisen ja julkisen sektorin rooleista kiteyttää niin, että yhteiskuntaa ei pidä yrittää johtaa kuin yritystä.

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Bengt Holmströmillä todella vakuuttava ja ajatuksia herättävä esiintyminen eduskunnassa. Julkisen ja yksityisen raja. Soteen hyvät ohjeet.

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Tiilikainen:3:s sektori ei ole vastuussa köyhien ruokahuollosta, se ei tarvitse tukea.Haloo: sos.politiikka ei toimi, ruokajonot kasvavat!

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Kun sote-lausuntoja ja kyselyiden tuloksia lukee, ei voi kuin ihmetellä, että miten alunperinkään on saatu aikaan näin epäsuosittu esitys?

SDPshared image on Instagram

Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana. #kaikkimukana #sdp #kuntavaalit #suomi #politiikkasosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

"Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana." Antti Rinne SDP:n puheenjohtajaSosialidemokraatit SDP

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Sampo Terho sotesta Aamu tv:sä: "Henkilöstön määrä ei ole tärkeä" Persut eivät siis mahdollisista potkuista huolta kanna. Voi kylmyyttä.

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Tänään alkaa kuntavaalien ennakkoäänestys! Aiotko sinä äänestää jo ennakkoon vai vasta varsinaisena vaalipäivänä? Paina 👍, jos aiot äänestää ennakkoon Paina ❤, jos aiot äänestää vaalipäivänä Pidetään kaikki mukana!Sosialidemokraatit SDP

Matias Mäkynenshared image on Instagram

Huh! Huomenna lähtee käyntiin kolmansien kuntavaalieni ennakkoäänestys ja yhteensä jo yli 10. vaalini kokonaisuudessaan. Kaikki alkoi 2008 kuntavaaleista ja sen jälkeen on kaikenmoista ehtinyt tapahtua. Oppinut olen valtavasti ja nyt lähden innokkaampana ja osaavampana kuin koskaan hakemaan paikkaa Vaasan valtuustossa. Ensisijaisena tavoitteena mielessä nuorten mielenterveyspalveluiden parantaminen. Muita tärkeitä juttuja #digitalisaatio, #startup-Vaasa ja #kulttuuri-kentän laajentaminen kaupungissa. Muistakaa nro 81!matiasmakynen

Kristiina Salonenshared image on Instagram

Onnea on vaalityön keskellä saada huomaavaiselta ihmiseltä suklaarasia tsemppaukseksi. Ihmiset - murheineen, iloineen, toiveineen ja kannustuksineen. He ovat syy siihen, että olen ehdolla vaaleissa. <3 Huomenna se äänestys sitten alkaa.kristiinasalonen

Kuntien ja niiden tytäryhteisöjen palvelutuotannon toimintaedellytykset turvattava

Ajankohtaista 09:07

Asukkaiden valitsemien päättäjien johtamat kunnat ja niiden tytäryhteisöt ovat huolehtineet tärkeiden julkisten palvelujen tuotannosta luotettavasti ja asukkaiden tarpeet huomioiden. Esimerkiksi kiinteistöhuollon palveluissa, ateriapalveluissa ja jätehuollossa on toiminnan taloudellisuuden ja paikallisten tarpeiden näkökulmasta, perusteltua, että kuntien tytäryhteisöt voivat kohtuullisessa määrin tarjota palveluita omien tarpeidensa lisäksi yrityksille ja yhteisöille.

Euroopan Unionin uudessa hankintadirektiivissä mahdollistetaan kuntien tytäryhteisöjen toiminta markkinoilla 20 prosentin osuudella liikevaihdostaan. Suomen hallituksen esityksessä uudeksi hankintalaiksi tytäryhteisöjen mahdollisuus toimia on rajattu 5 prosenttiin yhteisön liikevaihdosta tai euromääräisesti 500000 euroon. Suomi olisi ainoa EU-maa, joka pudottaa rajan alle direktiivin salliman 20 prosentin. Hallituksen esitys heikentäisi merkittävästi kuntien tytäryhteisöjen taloudellisia toimintaedellytyksiä ja estäisi kuntien kehittämistä elinvoimaisina omasta toiminnasta ja kuntien omistamista yhtiöistä koostuvina konserneina.

Helsingin sosialidemokraatit vetoavat kansanedustajiin, että eduskuntakäsittelyssä hankintalaissa säädetään kuntien tytäryhteisöjen mahdollisuus osallistua markkinaehtoiseen toimintaan Euroopan Unionin linjauksen mukaisesti 20 prosentin osuudella liikevaihdostaan.