Ajankohtaista

Antti Lindtmanshared tweet on Twitter

Voisiko Holmströmin puheen yksityisen ja julkisen sektorin rooleista kiteyttää niin, että yhteiskuntaa ei pidä yrittää johtaa kuin yritystä.

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Bengt Holmströmillä todella vakuuttava ja ajatuksia herättävä esiintyminen eduskunnassa. Julkisen ja yksityisen raja. Soteen hyvät ohjeet.

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Tiilikainen:3:s sektori ei ole vastuussa köyhien ruokahuollosta, se ei tarvitse tukea.Haloo: sos.politiikka ei toimi, ruokajonot kasvavat!

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Kun sote-lausuntoja ja kyselyiden tuloksia lukee, ei voi kuin ihmetellä, että miten alunperinkään on saatu aikaan näin epäsuosittu esitys?

SDPshared image on Instagram

Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana. #kaikkimukana #sdp #kuntavaalit #suomi #politiikkasosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

"Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana." Antti Rinne SDP:n puheenjohtajaSosialidemokraatit SDP

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Sampo Terho sotesta Aamu tv:sä: "Henkilöstön määrä ei ole tärkeä" Persut eivät siis mahdollisista potkuista huolta kanna. Voi kylmyyttä.

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Tänään alkaa kuntavaalien ennakkoäänestys! Aiotko sinä äänestää jo ennakkoon vai vasta varsinaisena vaalipäivänä? Paina 👍, jos aiot äänestää ennakkoon Paina ❤, jos aiot äänestää vaalipäivänä Pidetään kaikki mukana!Sosialidemokraatit SDP

Matias Mäkynenshared image on Instagram

Huh! Huomenna lähtee käyntiin kolmansien kuntavaalieni ennakkoäänestys ja yhteensä jo yli 10. vaalini kokonaisuudessaan. Kaikki alkoi 2008 kuntavaaleista ja sen jälkeen on kaikenmoista ehtinyt tapahtua. Oppinut olen valtavasti ja nyt lähden innokkaampana ja osaavampana kuin koskaan hakemaan paikkaa Vaasan valtuustossa. Ensisijaisena tavoitteena mielessä nuorten mielenterveyspalveluiden parantaminen. Muita tärkeitä juttuja #digitalisaatio, #startup-Vaasa ja #kulttuuri-kentän laajentaminen kaupungissa. Muistakaa nro 81!matiasmakynen

Kristiina Salonenshared image on Instagram

Onnea on vaalityön keskellä saada huomaavaiselta ihmiseltä suklaarasia tsemppaukseksi. Ihmiset - murheineen, iloineen, toiveineen ja kannustuksineen. He ovat syy siihen, että olen ehdolla vaaleissa. <3 Huomenna se äänestys sitten alkaa.kristiinasalonen

Historia

13:21

DEMARIPERHEEN NUORIN – HELSINGIN SOSIALIDEMOKRAATIT

Kun sosialidemokratia kasvoi maanlaajuiseksi kansanliikkeeksi, muodostettiin vuonna 1906 organisaatio, joka on toimivana edelleen käytössä. Jäsen kuuluu sosialidemokraattiseen puolueeseen oman yhdistyksensä kautta. Se puolestaan kuuluu kunnallisjärjestöön, jotka vaalipiirin alueella muodostavat yhdessä piirijärjestön.

Viidentoista piirijärjestön muodostamassa SDP:n perheessä pääkaupungin sosialidemokraattinen piirijärjestö on nuorin. Oman piirijärjestön perustaminen tuli tarpeelliseksi, kun olympiavuoden 1952 alussa muodostettiin Helsingin vaalipiiri erilleen Uudenmaan vaalipiiristä.

Piirin virallinen perustamispäivä oli 6.10.1952. Kunnallisjärjestön viimeisestä puheenjohtajasta Paavo O. Kivestä tuli piirin ensimmäinen puheenjohtaja. Puolueosastoja oli runsaat 70.
Piirijärjestö on kaiken aikaa toiminut helsinkiläisten sos.dem. puolueosastojen yhteiselimenä, liikkeen yhteisiä tavoitteita edistäen ja periaatteita noudattaen ja etenkin erilaisia vaaleja organisoiden. Toiminta-alueensa takia piiri huolehtii myös kunnallisjärjestön tehtävistä.
Viisikymmenluvulla toiminnalle antoi väriä ja kärkevyyttä sos.dem. liikkeen sisäinen hajaannus. Myöhemmin 1960-70-luvulla Helsingin demareilla oli tiukkaa jakoa ns. O- ja E-ryhmiin, oikeistoon ja edistysmieliseen vasemmistoon. Jako sävytti melkeinpä kaikkea toimintaa, joka senkin takia oli vilkasta. Aatteellista keskustelua käytiin paljon.

Kahdeksankymmenluvulta alkaen tunnelmat ovat tasaantuneet, kuten kaikissa poliittisissa liikkeissä. Aatteellinen ja myös käytännön toimintaa koskeva keskustelu on piirin parissa kuitenkin yhä voimissaan. Suuri mielenkiinto kohdistuu Helsingin kunnalliselämään.
Piirillä on läheistä yhteydenpitoa Vantaan ja Espoon kunnallisjärjestöjen kanssa. Suhteet ovat asiallisen hyvät myös muiden puolueiden vastaavien helsinkiläisten järjestöjen kanssa.
Piirin yhdistyksistä on aikojen kuluessa valittu lukuisia sosialidemokraattisia kansanedustajia, maaherroja, kaupunginjohtajia sekä kaupunginvaltuutettuja ja muita luottamushenkilöitä.

Piirin jäsenyhdistyksistä on valittu kolme tasavallan presidenttiä, joista jokainen luonnollisesti luopui jäsenkirjasta valituksi tultuaan:

Mauno Koivisto (Yhteiskuntapoliittinen sos.dem. yhdistys) 1982-1988, 1988-1994
Martti Ahtisaari (Yhteiskuntapoliittinen sos.dem. yhdistys) 1994-2000
Tarja Halonen (Kallion sosialidemokraatit) 2000-2006, 2006-2012

Piirin puheenjohtajat:

Paavo O. Kivi 1952
Yrjö Rantala 1953-58 ja 1961-67
Väinö Leskinen 1959
Valtter Laitinen 1960
Reino Tuomi 1968-75
Per-Erik Förars 1976-78
Arvo Salo 1979-82
Risto Laitila 1983-84
Paavo Lipponen 1985-92
Arja Alho 1993-96
Kari Piimies 1997-2008
Risto Kolanen 2009-2014
Pilvi Torsti 2015-

Menneinä vuosikymmeninä piiritoimistossa HTY:n talolla Paasivuorenkadulla työskenteli piirisihteerin apuna useita henkilöitä. Myöhemmin määrä supistui. Nyt piirin palveluksessa ovat toiminnanjohtaja Hanna Isbom ja toimistonhoitaja Carola Grönlund.

Helsingin sosialidemokraattinen piiri julkaisi vuosina 1989-2015 omaa jäsenlehteä, Stadin Ruusua.

– Tero Tuomisto –

(päivittänyt Hanna Isbom)