Ajankohtaista

Antti Lindtmanshared tweet on Twitter

Voisiko Holmströmin puheen yksityisen ja julkisen sektorin rooleista kiteyttää niin, että yhteiskuntaa ei pidä yrittää johtaa kuin yritystä.

Eero Heinäluomashared tweet on Twitter

Bengt Holmströmillä todella vakuuttava ja ajatuksia herättävä esiintyminen eduskunnassa. Julkisen ja yksityisen raja. Soteen hyvät ohjeet.

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Tiilikainen:3:s sektori ei ole vastuussa köyhien ruokahuollosta, se ei tarvitse tukea.Haloo: sos.politiikka ei toimi, ruokajonot kasvavat!

Joona Räsänenshared tweet on Twitter

Kun sote-lausuntoja ja kyselyiden tuloksia lukee, ei voi kuin ihmetellä, että miten alunperinkään on saatu aikaan näin epäsuosittu esitys?

SDPshared image on Instagram

Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana. #kaikkimukana #sdp #kuntavaalit #suomi #politiikkasosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared link on Facebook

"Kuntavaaleissa meillä kaikilla on mahdollisuus tehdä kaksi päätöstä. Päätös siitä, mitä mieltä olemme hallituksen politiikasta sekä päätös siitä, mihin suuntaan Suomen kuntia kehitetään. SDP:n vaihtoehto on inhimillinen ja turvallinen Suomi. Sellainen Suomi, jossa kaikki pidetään mukana." Antti Rinne SDP:n puheenjohtajaSosialidemokraatit SDP

Maria Tolppanenshared tweet on Twitter

Sampo Terho sotesta Aamu tv:sä: "Henkilöstön määrä ei ole tärkeä" Persut eivät siis mahdollisista potkuista huolta kanna. Voi kylmyyttä.

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Tänään alkaa kuntavaalien ennakkoäänestys! Aiotko sinä äänestää jo ennakkoon vai vasta varsinaisena vaalipäivänä? Paina 👍, jos aiot äänestää ennakkoon Paina ❤, jos aiot äänestää vaalipäivänä Pidetään kaikki mukana!Sosialidemokraatit SDP

Matias Mäkynenshared image on Instagram

Huh! Huomenna lähtee käyntiin kolmansien kuntavaalieni ennakkoäänestys ja yhteensä jo yli 10. vaalini kokonaisuudessaan. Kaikki alkoi 2008 kuntavaaleista ja sen jälkeen on kaikenmoista ehtinyt tapahtua. Oppinut olen valtavasti ja nyt lähden innokkaampana ja osaavampana kuin koskaan hakemaan paikkaa Vaasan valtuustossa. Ensisijaisena tavoitteena mielessä nuorten mielenterveyspalveluiden parantaminen. Muita tärkeitä juttuja #digitalisaatio, #startup-Vaasa ja #kulttuuri-kentän laajentaminen kaupungissa. Muistakaa nro 81!matiasmakynen

Kristiina Salonenshared image on Instagram

Onnea on vaalityön keskellä saada huomaavaiselta ihmiseltä suklaarasia tsemppaukseksi. Ihmiset - murheineen, iloineen, toiveineen ja kannustuksineen. He ovat syy siihen, että olen ehdolla vaaleissa. <3 Huomenna se äänestys sitten alkaa.kristiinasalonen

Helsingin budjetti 2017: Panostuksia varhaiskasvatukseen, jonottamatta lääkäriin

Ajankohtaista 17:15

Helsingin valtuustoryhmät ovat päässeet sopuun vuoden 2017 talousarviosta. Erityisesti varhaiskasvatuksen osalta Helsinki jatkaa edelläkävijänä. Viime vuonna Helsinki päätti, että kaikilla on lapsilla edelleen subjektiivinen oikeus päivähoitoon. Nyt budjettineuvotteluissa saatiin aikaiseksi merkittävä päätös, että valtuustostrategian valmistelun yhteydessä tehdään selvitys mahdollisuudesta siirtyä maksuttomaan varhaiskasvatukseen, sen eri vaihtoehdoista ja mahdollisista aikatauluista. SDP asetti maksuttoman varhaiskasvatuksen tavoitteekseen puoluekokouksessa 2008, ja Helsinki saa nyt näyttää suuntaa koko Suomelle.

 

SDP:n ryhmä on erityisen tyytyväinen siihen, että ensi vuonna Helsinki satsaa terveyskeskusjonojen purkuun, ja että budjetissa taataan iltapäivätoiminta kaikille 1.-2. luokkalaisille ja erityisoppilaille. Neuvotteluissa saatiin myös lisäsatsauksia vanhusten kotihoidon palveluiden vahvistamiseen ja omaishoidon tukemiseen. Kilpailukykysopimuksen myötä kaupungin työntekijät joutuvat säästämään palkoistaan. SDP pitää tärkeänä, että kaupungin kiky-sopimuksen myötä saamat säästöt näkyvät parempina palveluina, eikä palkanleikkausten lisäksi kohdisteta leikkauksia palveluihin.

 

Kuluneen valtuustokauden aikana SDP:n ryhmä on suhtautunut kriittisesti kaupungin strategiaan kirjattuihin maanmyyntitavoitteisiin. Etukäteen määrättyjen tavoitteiden vuoksi on päädytty tilanteisiin, jossa maanmyynti ei ole ollut kaupungin talouden kannalta järkevää. Budjettineuvotteluissa päädyttiin selvittämään maanmyyntitavoitteen toteumaa pidemmällä aikavälillä ja myös edellisen valtuustokauden myynnit huomioiden. SDP toivoo, että tämän seurauksena maanmyyntitavoitteet saadaan taloudellisesti kestävälle tasolle.